sobota, 10. marec 2007

Je res?

Od kolegice sem ravnokar prejel tale e-mail z naslovom "Je res?". Kopiral bom kar nespremenjenega.
Citiram:

MNENJE NEKEGA MOŠKEGA

V zadnjih časih je postalo moderno, da se ženske razvajajo. Da si vzamejo
čas zase, kot rečejo. Obiskujejo kozmetičarke, frizerke, pijejo martinije
in v trgovinah z oblekami grupno zapravljajo ogromno denarja. Potem se jim
zdi blazno fino, ko se s kar je mogoče velikimi vrečami z napisi Chanel,
Esprit ipd. napotijo čez celo mesto ali - kar je med ljubljanskimi
babnicami še bolj in - prek City Parka.

To ne bi bilo moteče, če te iste dame podobnih užitkov ne bi odrekale
moškim. Tipo se doma zavali v kavč, odpre pivo in hoče v miru pogledat
dirko formule ena, ženska pa podivja, da je to neumnost, ugasni, ne
prenašam Ališiča (le kdo pa ga). Podobno je, če fant kupi kakšno novo
neumnost v smislu zabavne elektronike, doma jih pa sliši, kaj mu je treba
kupovat te bedarije. Bog ne daj, da bi v gatah ležal na kavču, ker je to
ogabno in neolikano, med tem ko si sme ženska s smrdečim lakom barvat
nohte kar sredi dnevne sobe.

V časih feminizacije čez vse meje dobrega okusa so torej moške sprostilne navade okarakterizirane kot poneumljajoče ali ogabne nebodijihtreba, razvajanje sodobnih 24 ur dnevno zaposlenih žensk pa je nekaj nujnega, saj jih samo to ohranja pri življenju. Moški pravzaprav ne potrebujemo veliko; na sekretu mir, sicer pa družbo dobrih prijateljev in kozarec piva. Dama nas ima najbrž res za neumne, če za čisto preveč denarja kupimo nov mp3 player, toda, ko ga čez tri mesece potrebuje sama, je vsa sladka in prijazna.

S čim vse pa nategnejo sodobno žensko? Seznam bi bil predolg, začnemo pa lahko s kozmetiko. Sestra si je zadnjič že pred deseto zjutraj drugič navlažila roke in to kar sredi kavarne. Sicer ima menda suho kožo. Vse kreme še zdaleč niso enako dobre za vsako žensko, oz. vsaki ustreza določen tip žavbe, ki ga je mogoče najti samo s stalnim preizkušanjem, kar vključuje nakup kreme, dvodnevno uporabo in v končni fazi ugotovitev, da se pojavljajo mozolji. Sledi na ponoven neuspeh obsojen poizkus z naslednjo kremo. Zanimivo pri vsem tem je, da osebno ne potrebujem ničesar, pa imam kar solidno gladko kožo. Po kolesarjenju v mrazu sem se sicer občasno namazal po obrazu, a sem se tega vedno sramoval. Naslednja zanimivost je obstoj žensk, ki tovrstnih krem ne uporabljajo, njihova koža pa ni nič grša.

Višek kozmetične nategunske industrije so wellness centri (kako nobel se sliši, kajne) s ponudbo čokoladnih kopeli, masaž s toplimi kamni in nege telesa z grozdjem in grozdnimi produkti. Mimogrede jo ožamejo za 50 evrov in več. Dober približek wellness centrov je kar domača kopel z raznimi smrdečimi svečami, paličicami, kopelnimi solmi, romantično glasbo in celim protokolom umivanja las, pilinga, manikure, pedikure in maziljenja različnih delov telesa...

Povprečen moški ima nenormalne težave, če hoče zvečer ven. Kajpada, že njegova družba prijateljev je neprimerna - "ne dovolim, da se družiš s temi idioti, ko prideš domov, si drugačen". Domov da se bo vrnil pijan, pa še druge ženske se bodo obešale po njem. Ko pa gre fina dama ven s svojimi prijateljicami, je vse v redu, ona pač potrebuje čas zase. Napedena se v nulo, da kar kliče po pozornosti (potem se ji zdi neznansko zabavno zapeljevat natakarja), njene praviloma ledig zafrustrirane prijateljice pa jo celo noč prepričujejo, da naj pusti tistega kretena.

Ženska gleda Seks v mestu in najhuje je, da se z junakinjami serije tudi identificira. Pri tem jih mora tip pustit pri miru, ker je to itak "edina nadaljevanka, ki jo gledajo", kar je laž, saj spremljajo še skoraj vse ostale nadaljevanke. Ko hoče on gledat fuzbal, pa ves čas teži, se stiska in misli, da je neznansko smešno, če mu nepričakovano zamenja program.

Za vse razvade pravimo, da so škodljive, npr. prekomerno pitje alkohola, kajenje, nažiranje, gledanje televizije... Le ženske razvade so nekaj pozitivnega, pa ne samo to, nanje so celo ponosne! Zaradi teh razvad se menda počutijo bolj ženske.

Glavni generatorji teh idej so ženske revije s članki v smislu "Enkrat tedensko si privoščite cel dan samo zase in vaše male razvade". Kljub temu,da se imajo za pametne, ženske ne pogruntajo, da je vsa ta periodika v službi kozmetične in modne industrije in da so v bistvu nategnjene na celi črti. Mislijo, da si z razvajanjem izboljšujejo kvaliteto življenja, v resnici pa nevede tekmujejo ena z drugo, kar jim bivanjski problem seveda le otežuje. V tekmo lahko vstopajo le z investiranjem v kozmetiko in najmodernejše škornje, vse to v funkciji zapeljevanja moških. Je že res, da lepoto opazimo prej kot pamet, res pa je tudi, da povprečnega moškega bolj kot vlažnost kože obraza zanima vlažnost kakšnega drugega predela ženskega telesa.

Konec koncev torej pridemo do ugotovitve, da je vso to šmarjenje in takoimenovano razvajanje brezpredmetno. Ženska mi je najbolj všeč zjutraj, ko se zbudi, pa se je vseeno ne ustrašim. Ljuba so mi dekleta, ki se razvajajo z izleti v okoliške gore, všeč so mi tiste, ki rade volje razveseljujejo z najboljšimi ocvrtimi jajci. Taka dekleta bodo vedno našle pravega, ker pošten moški to še vedno najbolj ceni. Napedenane prasičke na drugi strani pa bodo vedno nesrečne, saj privlačijo izključno enkratne podiralce, ki se gibljejo na relaciji fitnes - Global - postelja.

A se torej splača?
Konec citata.

Je res? Se strinjate z njim?

Peter

12 komentarjev:

Anonimni pravi ...

ok, tale citat me je mal razjezil... mislim, da v veliki vecini leti na ljubljanske pi.. (pardon izrazu), ker je res dobesedno tako, kot je navedeno (seveda z nekaterimi, hudicevo redkimi izjemami). hodis po cityparku in gledas dolocene avse in te je sram da si zenska. najbol zalostn pa je, da se tko obnasajo tudi osnovnosolke, da o srednjesolkah ne govorim. da ti gre na bruhanje. sama ne zapravljam rada, pac si kupim tisto kar, rabim, pa gledam da je vsaj mal trendovsko, da lahko nosim pol vsaj dve sezoni, ce ne vec. dam pa rada mal vec denarja za kako stvar (cevlji, bunde), ker to se pa res ne kupuje vsako sezono druge. pa nisem neki zanemarjena - ne, rada se zrihtam in sm urejena, ne maram pa t.i. "pederiranja". ja, res je tudi, da je fajn obcutek, ce kak tip pogleda za tabo, zdi se mi pa rahlo bolano, da mas tipa in se gres neki nastavlat. halo??? pol se lepo pokaze tvoj odnos do njega, a ti je tip al ga mas za hisnega ljubljencka oz. kok bi se izrazla. :) in se neki o tv-programih oz. prijateljih in prosotcasnih dejavnostih. s katero pravico izbiras tipu prjatle in tv program??? mislim, ce pa to delas, pa rajs premisli a ga mas res rada al ne. ker ce je s tabo in te ma rad, pol mu ne bojo prsle bedarije na pamet, tut ce gre vn z "idioti in pijanci". kdaj pa kdaj se pa vsaka lohk odrece kaki nadaljevanki, da lohk on fuzbal pogleda... ne vem no, pac moje skromno mnenje o zadevi ;)se opravicujem za dolzino, sam sm se res mogla razpisat, nism mogla bit tih (kot oseba s poudarkom na ljubezni do govorjenja) :D

Anonimni pravi ...

Ja Jasna, js se čist strinjam s tabo. Ni skor nič za dodat, čeprav pa mislim da se to tud dogaja oz. vem, poznam par takih oseb.

ktac pravi ...

no zaj pa se moja malenkost...

hmm teh bab je cist prevec v Lj. (izkusnja zadnjega pol leta), ker pri nas tu gori imamo cisto drugo vrsto, ki se posluzuje podobnih navad... ampak to je druga zgodba.

Po domace bi tem ¨pozerkam¨ lahko (vsaj določenemu delu) rekli keš p***e, ker pač take so po dusi in po srcu. Pomemben je stil, pomembno je, da si opazen, da se ravsas za poglede tipov (ce imas enega doma je to cisto nepristransko pri tej pasmi), važno je da si IN! Te pasme je opaziti veliko okoli moje trenutne sekundarne nastanitve (FDV, Eko. fak.) Ded pa je tu en kekec... ki tako kot je persson reku, ko kupis eno stvar zase .. je vse narobe... been this road before.

Aja pa se ti velnes centri... saj rastejo, kot gobe po dezju. Ucasih si jih imel samo v toplicah... zaj pa so povsod (mogoce sem sfalil point, ampak al nebi rabu zato tudi kake tako imenovane zdravilne reči? vrelci itd...), ki pa nevem če je ravno lih sredi Bleda npr.

Drugace pa Jasna,...ce bi bilo takih zenske več (z takim misljenjem), bi bili moski zelo veseli :D (vsaj nekateri)

Anonimni pravi ...

ktac, po tvojih besedah sodec si nastanjen za bezigradom :) no, ce si in ce si slucajno u studentu, je pa se mozno, da sma soseda :) drgac pa ja, okol teh dveh faksov je ogromn takih pozerk, sploh ekonomistke (se oproscam vsem, ki take niso) izstopajo. js mislim da se je glede tega treba zamislit nad druzbo, ki vse dobesedno sili v to, da neki veljas sam ce mas videz bozanstva in miljoncke na racunu... da o kilah ne govorim. lahk recem, da nism taka, pa vseen uzivam zivljenje s polno paro-mogoce celo bolj, kot zenskice, o katerih tece debata...

Anonimni pravi ...

tale mail je objavljen drgač tukajle gor http://chef.blog.siol.net

to je en papak ki hod na FDV v LJ

Sam ma kr dost stvari prav!

ktac pravi ...

Jasna ja (: sem v studentu za Bezigradom... potem zgleda, da sva soseda (:. V kirem si?

Drugace pa ja... pa tudi FDV-jevci (vsaj nekateri) prezirajo druge fakse... pa so oni nekaj vec! BAH!

Anonimni pravi ...

ktac u b bloku sm, ceprou velik casa pa prezvim u c-ju :D ka pa ti? no lepo da se srecamo vsaj tkole, ce ze ne u bloku :)

ktac pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Anonimni pravi ...

v temle zapisu je vse preveč posploševanja - niso vse ženske non-stop v wellnessih pa nimajo na tone kozmetike in nič možganov...

pa tudi tista opazka, da tipom ni preveč pomembno, kako je ženska zrihtana, po mojem ni preveč verjetna (kako naj si drugače razlagam obračanje za in slinjenje nad kakšno v minici in visokih petah?! - no, vsaj pri nekaterih tipih - da ne bom še js posploševala ;-))

tistega, da tipi ne smejo samo ven al kako že s svojimi frendi mi je tud čist mim - gre za vprašanje zaupanja - če tega ni, potem bolš, da dva sploh nista skupaj

to bi bilo na kratko to - torej too much posploševanja

aja, pa jasna - tud ljubljančank ni treba vseh metat v isti koš (pa ne, nisem ljubljančanka :-)

persson pravi ...

Moški gledamo na ženskah samo notranjost... :):)

Anonimni pravi ...

Ha, ha,...LAŽ!!!

Anonimni pravi ...

OMG ne morm verjet kok ene resnice je blo tule not povedane...tale mail lahko moški uzamemo kot moško biblijo modernih časov...Ker roko na srce ženske(odkar so enakopravne moškim) mam res učasih občutek ko da se morejo takšne stvari kot so nastete v mailu res dogajat po ženski logiki in da to čisto nič ni narobe, medtem ko naše(moške)s stvari in početje je čedalje bolj vulgarno, prostaško, neandertalsko skratka kot ze avtor maila našteva.. dejstvo je da tudi okoli te polemike je nekaj resnice, hočete ali nočete ženske..drugače pa tko za imfo nič niam proti ženskim razvadam če je mogoče katera dobila takšen občutek,dokler so v mejah normale in zdravega razuma,tako tudi mislim za moške je vse kul...
drugače pa taka plehka dekleta ostanejo ponavadi na stara leta samo z plehkmimi spomini ki ne stejo dosti, ko spoznas enkrat da si pol živlenja posvetil zadevam ki sploh ne stejejo nič na koncu ker je vse minljivo..zato raje učasih uporabite moško zdravo logiko..rajse kakšen € več za kako pivce in prijeten klepet s prijatelji in znanci..veliko bolj zadovoljujoče je pomoje kot 3 dni velnesa..da ne govorim o ceni;)
moje skromo mišlenje:)
PEace oUT