četrtek, 22. marec 2007

Big Brother in Lidl

Mogoče se boste vprašali, zakaj sem dal to dvoje skupaj v naslov tega prispevka?

Zgodba je taka: skoraj ne mine več pijača, čvek, kava, pogovor ali kakšno drugačno druženje brez ene ali kar obeh omenjenih tem.
Poskusil bom razložiti še malo podrobneje.
Big Brother (v nadaljevanju BB): V Ljubljanski "posebni studio" so zaprli 12 ljudi, ki so bili izbrani med več kot 2000 prostovoljci, ki so se pripravljeni maksimalno 3 mesece dobesedno razkazovati celi Sloveniji in izpolnjevati ukaze BB-ja. Nevem kaj mora človeku manjkati, da se na to prijavi, mogoče ga privlači mamljiva denarna nagrada. Druga zgodba pa je izbor. Med toliko kandidati je namen izbrati čimbolj različne osebke, da bomo mi gledalci bolj ali manj z užitkom gledali dogajanje znotraj te komune, če jo lahko tako imenujem. Še vedno sem kritičen do tovrstnih showov in trdim, da so nori tisti, ki so se prijavili, mi pa smo tako ujetniki sodobne zabave in pač gledamo, če imamo čas. Pa ne samo gledamo, tudi ob kavah in na pijačah se menimo o tem in se norčujemo, sočustvujemo ali pa se zgražamo nad igralci. Najbrž pa vsi že težko čakamo prvi seks ali pa kakšen eksces, do katerega bo seveda prej ali slej prišlo v tem za igralce psihično napornem tekmovanju. Toliko danes o BB-ju.

Sedaj pa k drugi, velikokrat omenjeni, temi. To je Lidl (v nadaljevanju L). Zopet smo se na kavi in med pogovori zgražali, kajti slišali smo govorice, da lahko gredo prodajalci samo enkrat na 8 ur na stranišče in da morajo biti ženske med tistimi dnevi "označene" s trakovi, kot v kakšnem taborišču. Kako bomo kaj pogledali, če bo imela neka gospodična rdeč trak in nam bo stregla s sveže spečenimi dišečimi rogljički, ki jih med drugim reklamira celo velikan našega nogometa Zlatko Zahovič. Sogovorniki smo se zadnjič strinjali in upali, da so te zahteve L-ja samo stvar govoric in da se najbrž v neki civilizirani sodobni družbi, za kakršno se seveda imamo, kaj takega ne more zgoditi.

V glavnem "svašta"!!!!


Peter

7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Lidl sem že js tut skritizirala v enem postu, sploh pa na koncu ne bo nič posebnega.

BB-ja še niti enkrat nisem gledala (opazla sem samo neko Jessico, ki je obupn nadležn osebek), je pa moja mama gledala vse dele do zdej. Tak da gledanost BBja bo kr vlka. Js ga ne bom gledala.

Pa še enga poštenga dečkota ni not. Blah.

Anonimni pravi ...

Meni je BB kr vredu, motijo me samo tisti wannabe čefurji ker govorijo hrvaško. Jaz bi jih kaznoval!!!

Anonimni pravi ...

No, naj povem, da sem pogledal torkov BB, sicer bolj po naključju... Mislil sem, da je ob 20:00 Policijska akademija... No, pa sem si rekel, naj vsaj enkrat pogledam, da ne bom kritiziral kar napamet... No moje domneve so se seveda potrdile... Gre pač za odajo, ki nima nobenega smisla. Preklinjanja je ogromno, preveč! Potem pa to kažejo po TV, Seveda pa BB gledajo predvsem otroci ali pa tisti, ki imajopreveč časa! Obnašanje oseb v BB je obupno... Ženske so čudne, nekater celo smešne. Torej... Po pol ure ogleda sem ugotovil, da BB ne bom več gledal!

Anonimni pravi ...

ja, maš prav, naslednjič se bomo kaj drugega pogovarjal :-)

BB še nisem gledala (in ga po vsej verjetnosti tudi ne bom), za Lidl pa res upam, da ni res, kar se govori

persson pravi ...

dejko in dr. g.: se strinjam

namaste: ja eno drugo temo moramo dobit. saj smo imeli poleg omenjenih tudi sex in pa prešuštvo. Tudi to sta OK temi... :)

Anonimni pravi ...

Lidl in BB sta še dve tipični zadevi, ki dokazujeta da je kapitalizem ki ga svet goji čedalje bolj gnil.
Kar se pa tiče lidla je v bistvu vseen, itaq je trgovin za 50% preveč in mislim da nekiga posebnega uspeha ne bojo doživel na slovenskih tleh...
Kruto sam resnično.
No to je sam moje mnenje :D

Unknown pravi ...

no...u baru je blo tut preklinjanje sploh onga ko je biu na koncu finalist, sam ni zmagu.vsi smo neki govoril cez BAR in Bachus ampak na konci smo se zmerom menil o tekmovalcih ko smo se ga užiraql na kongresci...na wc smo pa hodil u bachusa. vsaka stvar je za neki dobra;)