sobota, 17. marec 2007

Formula 1

Pa smo jo dočakali. Še malo več kot 10 ur nas loči od začetka prve dirke za VN Avstralije. Že prosti treningi in kvalifikacije so postregli s presenečenji.
Po kvalifikacijskem treningu na prvih dveh mestih vsaj glede imen dirkačev (Räikkönen, Alonso) ni večjih pretresov. V ozadju pa se dogaja marsikaj.
Zame osebno je letos Massa eden izmed resnejših kandidatov za naslov. Čeprav vozi za rdeče, mu privoščim. Škoda, da je nazadoval zaradi okvare menjalnika.
Še večje presenečenje kot na vrhu pa se skriva na 10. in 11. mestu. To sta Super Aguri Hondi, ki sta se izredno dobro odrezali že na prostih treningih, da se bosta njuna dirkača uvrstila tako visoko pa ne bi niti pod razno upal stavit. Prehiteli so celo lastnega opremljevalca motorjev.
Zaenkrat o ostalih ne bi zgubljal besed. Raje bom uporabil že velikorat uporabljen stavek največjih strategov tega športa: Treba je počakati do konca dirke.
Moje srce pa še vedno bije za BMW in seveda tudi HONDO. Privoščim pa še marsikomu drugemu, saj vemo, sa se vsi zelo trudijo. Med njimi je tudi Toyota.
Pa še ena pikra: Honda je najbrž preveč časa porabila za barvanje in mikrotisk svojega dirkalnika, kot pa za aerodinamiko...
Še opozorilo: Ne pozabite, jutri ob 4.00.
BRUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUM!!!

Peter

9 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Hehe, se strinjam s tabo, rad bi pa povdaril da je najbrz Honda porabila več časa za barvanje dirkalnika, kot pa za testiranja..... Kdo ve, morda se bodo pa preselili na modne steze :)

Anonimni pravi ...

o ja.. še 2 uri pa pol nas loči :D mene pa ful zanima kk se bo v formuli znašel mladi hamilton... 5. na startu. Zelo perspektiven dirkač, že prvak v GP2, kjer so zares atraktivna prehitevanja. Oomo vidli :)

Gregor Doler pravi ...

Navijamo za HONDO, pa nič drugega:)

Edino škoda ker Button ne zna vozit...

Anonimni pravi ...

ferrari raztura!!!!!!!! :)

persson pravi ...

Trenutno.

Anonimni pravi ...

ferrari je razturo, raztura in bo razturo! :)

persson pravi ...

Se strinjam. zato pa je Fiat čist v kur*u, ker ves denar vlagajo v Ferrari.

Anonimni pravi ...

dvomim, da honda kej manj vlaga!

persson pravi ...

Nisi razumel. Honda vsaj normalne avtomobile dela ok pa ne crkujejo in ni v izgubah, medtem ko je Fiat že leta in leta v rdečih cifrah.