petek, 23. februar 2007

Hitra odločitev

Včeraj se nisem imel časa oglasiti. Verjamem, da je kdo izmed vas postavil naslednjo hipotezo: Predvčerajšnja jeza je uničila Petra. Ah, dajte no, malo več zaupanja vame pa je treba imeti.

Nahitro bom zapisal kaj se je dogajalo včeraj. Zaradi boljšega razumevanja pa moram začeti s predvčerajšnjimi dogodki. Že pred nekaj časa smo se dogovorili, da gremo v četrtek smučat na Krvavec. Ker je bilo v sredo vreme zelo slabo, napoved pa ni obetala nič boljšega, smo četrtkovo smučanje odpovedali. Vendar...
V četrtek ob 6.58 prvič zazvoni telefon in po nekajkratnem klicanju (vse se je dogajalo v roku 5 minut) smo se odločili, da gremo smučat, kajti live cam na Krvavcu pa ziher ne laže. Spakiral sem smuči in vso pripadajočo opremo in nekaj čez 9,30 smo že bili na Krvavcu. Na prvi pogled mnogo smučarjev, ki so se pa sčasoma lepo razporedili po smučišču. Vreme je bilo sončno, čez nekaj minut je od nikoder prijadral oblak in za trenutek zavil nekatere proge v gosto meglo, spet naslednji trenutek je bilo zopet sončno. Torej vreme skoraj idealno za smuko. Malo manj sem bil na začetku navdušen nad južnim snegom, ampak vsega se navadiš in v vsem se da uživat.
Anja je bordala, jaz sem smučal, za vse korekture glede drže in zavojev, skokov ipd. pa je skrbel "privatni smučarski učitelj" Miha. :)
Vmes je bilo potrebno nekaj pojesti in zaliti z vodo ter kuhanim vinom kot se za smučanje seveda spodobi.

Še eno mnenje oziroma vprašanje (brez kakšnih nacionalističnih ali nestrpnih mnenj prosim): Kako spoznati Hrvate na smučišču? Odg.: Glede na včerajšnje izkušnje in še dogodke iz prejšnjih smučanj po Spyder bundi in hlačah ter po najboljših smučeh. Če še vedno niste prepričani, vas pa prepriča način smučanja... :)

Hitra odločitev je torej popolnoma uspela. Dobro smo se imeli in uživali na eni od zadnjih smuk v letošnji sezoni.
Seveda veliko bolje kot čepeti doma. Poskusite!


Peter

Ni komentarjev: