sobota, 28. junij 2008

Kaj bi bilo, če bi lahko...

... zavrteli čas nazaj in popravili stvari v preteklosti?

Vem, da še zdaleč nisem edini, ki kdajkoli razmišlja o zgoraj napisanem, pa vendarle. Že nekaj tednov razmišljam, za katere dogodke ali odločitve mi je lahko žal, ker jih nekoč nisem storil. Pravijo, da se je brezveze ukvarjati z zadevami, ki si jih naredil, bolj je treba razmišljati o stvareh, ki jih nisi. Sam v tem ne vidim skoraj nikakršne razlike, se pa zavestno že nekaj časa odločam, da bom prenehal samo razmišljati in bom prešel na dejanja, le strategijo je še potrebno naštudirati.

Če bi se še enkrat odločal, bi...

Seveda ne bom izdal napačnih ali celo pravilnih osebnih odločitev, saj nisem takšen eksihibicionist, kot bi morda kdo lahko mislil.

Peter

9 komentarjev:

Anonimni pravi ...

žal mi je za marsktero bedarijo in slabo odločitev, ki sm jo naredla v preteklosti... ampak, kljub temu nebi vrtela časa nazaj in definitivno nebi spreminjala stvari. razlog za to, je predvsem v tem, da sm se na vseh napakah in bedarijah učila in so me naredle to, kar sm danes.
vrjamem, da je vsaka, še tolk slaba stvar, za neki dobra in da vsak človek pride v moje življenje z nekim namenom.

ps: če pozitivno razmišljanje ne pomaga, še vedno ostane pir :D

lp, kukko

Anonimni pravi ...

Ne bi popravljal nič. Tudi tisti "kiksi" zaradi katerih sem se sekiral, so se kasneje izkazali, da v resnici niso bili kiksi, ampak modre odločitve :)

Gaja Jezernik Ovca pravi ...

Se strinjam z Andrejem. Nič ne bi spremenila. Sem ena izmed tistih, ki verjamejo, da se vse zgodi z razlogom. Iz vsake neumne odločitve ali bolečega dogodka se marsikaj naučimo, spoznamo, ki nas potem vodi v življenju. Naj je še tako neprijetno, enkrat se ti obrestuje.

Anonimni pravi ...

Spreminjala ne bi nič, sem se pa veliko naučila. Tudi najbolj grenka izkušnja, mi je v nekem smislu prinesla nekaj dobrega in me postavila v položaj, da na stvari in dejanja gledam v drugačni luči, kot sem prej. Ko pomislim: če ne bi šla tja, ga ne bi bilo tam in se ne bi zgodilo to, kar se je in potem ne bi tako bolelo, kot je ... lahko bi pa bilo kje drugje in s kom drugim še slabše, hujše in bi bolelo še bolj... lep dan vsem!

Anonimni pravi ...

zakaj spreminjati, če svet potem ne bi bil takšen kot je sedaj? vsaka stvar je za nekaj dobra pa če tudi zeloooooooo slaba, vse te nekaj nauči, ki ti služi v sedanjosti! če bi spremenil stvar potem ne veš kakšno spremembo bi povzročila... ali ni bolje da je tako kot je?

Anonimni pravi ...

Nekatere stvari so definitivno za spremenit, oziroma bi blo bolš, če jih nebi blo, npr: atomska bomba na Hiroshimo in Nagasaki, sem sigurn da bi usak želev, da tega nebi blo, pa se je zgodil useen, pa tut če se nebi zgodil, bi mi še kr vedl kake posledice bojo, če odvržemo atomsko bombo, kr tega so se tut prej zavedal Američani, sam so hotel potrditev, da ma atomska bomba tako moč, in so jo pač vrgl. Kruto sam tak je! To je zej sam en tak primer, pri katerem bi blo bolš, da se nebi zgodil to kar se je, pa še velik takih primerov je, pa svet nebi biv nč na slabšem, če se nebi to zgodil, ampak kvečjemu sam na bolšem! To sm mogu napisat repliko na bananim komentar, ko je napisal/-a: če bi spremenil stvar potem ne veš kakšno spremembo bi povzročila... Za nekatere stvari pač vemo kake posledice so, pa jih useen nardimo! Pa nam je kasnej žav, da smo neki nardil, pa hočemo spremenit, sam je prepozn! Jst sm sigurn, da je do zdej u življenju še usakmu blo žav, da je neki nardiv, pa si zej hoče da tega sploh nebi nardiv, pa lahka zej vi pišete da to kar zej govorim sploh ni res, sam pr seb pa vete, da je tak! Usak obžaluje usaj neki v življenju, če pa ne, je pa mev popolno življenje kar dvomim da ga sploh še kir lahka ma! Hvala;) lp

Anonimni pravi ...

mnjh recimo,da se strinjam s tistim kar si napiso v drugem delu...proti koncu. če pa si zmožn zasutavit napad na Hirošimo in ZDA po pa kr dej. mislim pa da to ni v tvoji sferi, kakršno je mislo peter? sploh pa imamo ljudje zanimivo lastnost, ki se ji pravi odločanje kljub temu da vemo za posledice....

Anonimni pravi ...

''Usak obžaluje usaj neki v življenju, če pa ne, je pa mev popolno življenje kar dvomim da ga sploh še kir lahka ma!''

ne vem no, ampak js res ne obžalujem niti ene svoje odločitve... pa nimam ravno popolnega življenja...
vem, da sm dostkrat s svojo odločitvijo zajebala sama sebe in prizadela druge. ampak ob vsaki napačni odločitvi sm mal odrasla in se naučila stvari popravit, se opravičit... smo ljudje in delamo napake... pomembn je samo, kaj iz njih potem potegnemo

lp, kukko

Anonimni pravi ...

banana niti nsim mislu, da bi ustavlju napad na Hiroshimo, kr vem da tega nemors kr tak ustavt, sam point je biv, da ljudje delamo stvari, pa ceprav se zavedamo negativnih posledic, pa ceprav vemo ka se bo zgodil, ce to nardimo, pa ceprav vemo, da to kar delamo ni vredu, pa useen nardimo! taki smo!

To, da pa ničesar, ampak prav ničesar ne obžaluje nekdo v življenju (npr: kukko) je ful lepo, hvale vredno, zavidam ti, sam ti nemorm vrjet;9 Nevem zka se nemorm znebit občutka, da vsak posameznik usaj neki obžaluje! Nevem, mogoč se motim, sam sm prepričan da je tak!
lp