ponedeljek, 9. junij 2008

Grm in podrast

Včeraj sem bil na letališču J. P. Ljubljana in že tam sem se odločil, da napišem tale blog.
Najbrž vsi veste, da danes v Slovenijo prihaja največji in najpomembnejši Grm na svetu. Zaradi njega bo naša mala država ohromljena do konca, ljudje bodo ob osebno svobodo, gibanje bo omejeno, da ne rečem govorenje. Že včeraj zvečer je na letališču vladala rahla panika, pred vhod so postavljali detektorje kovin, skoraj vsa letala so zaradi omejitve zračnega prostora zamujala najmanj eno uro, osebje na letališču je bilo skoraj vidno nejevoljno, saj se jim bo za dobra dva dneva spremenil način dela. In še enkrat, vse to zaradi Grma.
Vemo, da je ON najbolj varovana oseba na svetu, da ne rečem najpomembnejša. Poleg vsega pa je tudi človek, ki ima na grbi kar precej življenj nedolžnih ljudi, po vsej verjetnosti pa s svojo politiko kroji naša življenja, saj je tudi zaradi njega cena nafte tako visoka, okolje tako onesnaženo ipd. Pa vseeno ga sprejemamo odprtih rok, mnogi predsedniki vlad in držav EU mu segajo v roke, se z njim smejijo bedarijam, ki jih trosi okoli ter potiho podpirajo njegovo politiko, ki bo naš modri planet na tak način, in če ne bo sprememb, popeljala h koncu.

Seveda ste pogruntali, da pišem o gospodu Bushu, predsedniku Združenih držav Amerike, ki je z njegovo politiko začela toniti vse globje in globje in ljudje se bojijo skorajda že vsakega poka petarde ter dvignjenega dežnika. Hvalabogu, da se mu jeseni izteče mandat in bo morda novi predsednik (predsednice tokrat še ne bo) zasejal novo seme in popeljal ZDA na pota stare slave, kar od tako velike države tudi pričakujemo.

Že cel teden poslušamo, da bo Bush obiskal Slovenijo in se srečal z vrhom EU. Nevem, a sem tako nespreten, morebiti butast ali kaj, ampak nikjer nisem zasledil kateri visoki predstavniki iz Evropske unije bodo tudi prišli v Slovenijo. Ja, seveda o njih ne pišejo, saj so, vključno z nami, le podrast na kateri lahko Grm uspeva.

Iz Slovenije bo odpotoval v Nemčijo ter naprej po Evropi, kjer bo poskušal zaveznike ponovno prepričati v pravilnost svoje politike. Nemce in Francoze bo mnogo težje kot nas!

Še ena dobra za konec: Hvalabogu, da se ravno sedaj v Avstriji ter Švici odvija EURO 2008, saj tako pol Evrope tako in tako ne bo vedelo, da je on pri nas. Mogoče je celo bolje tako!

Peter

10 komentarjev:

Janez Mikec pravi ...

"prepričati v pravilnost svoje politike."

To me tako moti, ko mi lezemo v rit drugim in se klanjamo v stilu hlapcev. Zakaj ga ne bi poskušali prepričati v pravilnost naše politike. Mi v svoji zgodovini nismo delali nobenih pi***rij kot so vojne ipd. Ne vem zakaj se mi podrejamo njim, kot pa bi jim mi lahko bili celo za vzgled.

Black_ICE pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Black_ICE pravi ...

Mi v svoji zgodovini nismo delali nobenih pi***rij kot so vojne ipd.

No, o tem bi se pa dalo debatirat.


Drugače sva pa s kolegom razmišljala, da bi danes 15 minut pred pristankom, ko naj bi bilo prepovedano vsakršno gibanje oseb in vozil na celotnem območju letališča, šla z avtom eneparkrat na ročno obrnat tja pred terminal:) Me zanima kolk cajta bi bil avto neprerešetan:)

Anonimni pravi ...

avč peter tole pa je polno koriščanje pravice do svobode govora in tiska v tem primeru e-media.. malo ostro ampak grmiček v sebi skriva trnje to je več kot očitno..se pa strinjam z vsem napisanim sama ne bi mogla bolje...

Gaja Jezernik Ovca pravi ...

Moja mami je stevardesa in ji gre tko na živce, tale ''restricted area'', ki so ga naredili za Busha. Misli, pa kdo je on, da bo zdej vse skupi v zastojih pa oteženo? Če ga ima kdo namen skint, bojo to naredili ne glede na to, kakšna varnost je. Sploh pa ni vredn atentata, ker je tako ali tako samo lutka.
Mislim...jst se strinjam da je totalna bedarija, da zganjajo takšno paniko! Tist čas, ko bo on vzletal bo prepovedano kakršnokoli gibanje in nasploh, uslužbenci adrie sploh ne morejo parkirati na letališču, ampak se morajo toliko prej pelati v kranj, kjer jih bojo potem pobrali.
In zakaj vse to? Ker pride sem le orodje ameriške vlade?
Bv...res bv.

Anonimni pravi ...

Jah, kaj naj rečem.

We're all living in America,
America is wunderbar.

WTF

Ko je Bushman prevzel oblast je to pomenilo konec ameriškega ''stoletja'', saj je Texas ranger-ju uspelo v parih letih to, za kar si je že dolgo časa prizadeval cel svet.

UNIČITI STATUS AMERIKE KOT VELESILE

To mu je uspelo z naslednjimi dosežki:
-napadel Afganistan
-napadel Irak
-vojne spremenil v podjetja
-destabiloiziral Bljižnji vzhod in svetovni mir
-militariziral Iran, Severno Korejo in ceno nafte
-z vojno proti terorju steroriziral svet in letalski promet
-vpeljal ''patriotsko protiteroristično zakonodajo,alarme in prisluškovanje
-odobril in legaliziral interniranje,mučenje zapornikov,rasno profiliranje in izredne prevoze
-bogatim znižal davke,Ameriko rekordno zadolžil
-denar metal v vzpodbujanje spolne abstinence
-pomanjšal dolar,Ameriko pognal na rob recesije
-ženskam omejil pravico do izbire
-brutalno uravnotežil medije
-s prirejanjem faktov in znanosti blokiral blaženje klimatskih sprememb
-trosil bušizme
-zamudil Katrino
-zgrešil Osamo bin ladna
-do 11.septembra 2001 al-Kajdo omenil le enkrat
-NE SPOMNI SE, DA BI V SVOJEM MANDATU STORIL KAKO NAPAKO
(njegove dosežke sem naštel iz Mladine)

In tak človek se sprehaja po slovenski zemlji, država pa namesto da bi zaščitila svoje državljane, daje denar za varnostnike tega Hitlerja 21. stoletja.

Še dobr da je vsaj Nizozemska nabila Italjane, da je mal razlogov za veselje v teh temnih trenutkih hehe.
:P

Fender

Anonimni pravi ...

Hitler 21. stoletja... omg.

Hitlerjeva dejanja so bila v primerjavi s tistim, kar so delale nekatere države (in še delajo) žal še zmeraj mačji kašelj. Ko so se bile '''''svete vojne''''', vojne ''''za pravico'''', vojne ''''za svetovni mir'''', pa, hm... Takrat se seveda svinjarije niso godile a ne.

In Hitler je edini zlobni stric 20. stoletja. Zdaj pa je naenkrat Amerika taka in vsi v jok...

Ne zagovarjam Hitlerjevih dejanj, prosim lepo, ne me zastopit narobe. Ampak tudi velesile, ki jim NE vlada gospod Bush, povzročajo vojne, preganjajo politične nasprotnike, si podrejajo medije tako ali drugače, prisluškujejo, vojna pa je tako ali tako že dolgo časa le en velik biznis in paša za medije.


In spet me ne razumet narobe, ker niti ne zagovarjam Busha. Pravim le, da ni on kriv za čisto vse svinjarije, ki se dogajajo v povezavi z ZDA in to, da se dogajajo/so se dogajale tudi drugje. Poleg seveda Rusije, Kitajske, tudi v pravičniški Angliji, predragi Franciji, da vpliva Cerkvenih držav ne omenjam.


Ampak glavna krivca za 3/4 težav, s katerimi smo se spopadali v 20. in 21. stoletju, sta bila Bush in Hitler. Še sreča, da je cel ostali svet pošten a ne.

lp.

Anonimni pravi ...

Slovenčki se še dolgo ne bodo naučili, da lezenje v ta zadnjo vsaki velesili ni način, s katerim bi si priborili spoštovanje in pokazali samostojnost. Takoj padejo na kolena, ko nas en faliranec iz amerike povoha. Da pa je en tak politični obisk velik strošek za državo pa niti nobenem na misel ne pride. Za to je denarja dovolj, pa dovolj ga je za orožje in klimatizirane stole v parlamentu, za bolnišnice, za ekologijo, za izobraževanje ga pa zmanjkuje. Wonder why...
Poleg zastojev na letališču, so bili zastoji po celem mestu, baje so trpeli tudi prevozi rešilcev ko se je spoštovana soproga sej-vsi-vemo-katera, sprehajala po klinikah. Predrznost pa taka! Verjetno pa je to itak njun zadnji obisk, ker se po končanem mandatu brez cele vojske zasebnih vojakov ne bosta upala premakniti dlje, kot na svoje dvorišče pobrat časopis. Evropa je žal zanju nevarna celina, pa še preblizu Iraka je :)

Black_ICE pravi ...

Da pa je en tak politični obisk velik strošek za državo pa niti nobenem na misel ne pride.

Večino stroškov je plačala ameriška administracija.

Anonimni pravi ...

kul, če je res :)
edino prav, imajo več keša za razmetavanje...