torek, 17. april 2007

Spomini na Portugalsko

Že nekaj dni se zaradi slabe volje nisem oglasil na blog. V dobro voljo me ponavadi spravijo kakšni veseli spomini iz preteklosti. Tako sem prejle začel brskati po starih zgoščenkah in našel slike s Portugalske, kjer smo leta 2005 preživeli nepozabnih 14 dni...
Odločil sem se, da nekaj posnetkov delim z vami. Če bom kdaj primerne volje in, če bi to koga zanimalo, bom napisal kaj več o svojih nekdanjih potovanjih in obiskih drugih držav.
Za danes pa samo tole. Mene je spravilo v dobro voljo, ker sem se spet vživel v nepozabno potovanje.

To je naš prvi večer v Breganci, kjer smo se malo pozabavali... Upam, da nas Nudi ne bodo vzeli za predskupino... :) Sočustvujem z Majo, ki je v ozadju. (nevem zakaj slika in zvok nista usklajena-na originalu namreč sta)


Lucia nas vodi po Portu. Nadležen "novinar" sem seveda jaz.


Sestrični Maji so pokradli vse dokumente in denar in znašli smo se na Slovenski ambasadi v Lizboni.


Ogledali smo si tekmo Lige prvakov na Estádio da Luz v Lizboni, kjer je igrala domača Benfica.



Avtor posnetkov sem jaz, nastopajoči pa nekateri prijatelji sopotniki... :)

Peter

21 komentarjev:

Anonimni pravi ...

LOOOL pri prvem crkujem od smeha :D Si bil že mal "dobre volje" ane?

Anonimni pravi ...

ja, ja.... to so bli cajti!

Ka pa je to za eden čupavec na prvem posnetku? :))
včas smo bli mladi in nori, zdaj smo pa samo nori!

Anonimni pravi ...

He he , taprvi je smeh smeh smeh :)

Ej drugače pa res dobri videi :) Tazadnji je res cool, sam mrbit bi lahko bil malce daljši, dobro prikaže vzdušje na štadionu :)

Anonimni pravi ...

Kolker vem je prvi filmček mal odrezan, zaka to? :D

Anonimni pravi ...

Men je najboljši iz stadiona! :)

Anonimni pravi ...

Pri tazadnem posnetku (iz tekme) sm dobil kr kurjo kožo!

Anonimni pravi ...

hi hi...skoda ko vec ne gremo na izmenjave kam...lahk bi pa kdo drug sel, da vrnemo obisk...ko sem vidla lucii, mi je tak kr mal hudo blo...kdaj gremo v lugo na obisk? ravno danes sem gledala ryanair kolko stane...k

Stasa pravi ...

Pohvale, še eden zelo zanimiv prispevek, pri prvem filmčku pa tudi veliko smeha. Pohvala tudi vašemu znanju španskega jezika ;)

persson pravi ...

black_ICE: ne (še)
aleš: ja nevem enga hipija smo srečal, ki napol govorl portugalsko in vso pivo nam spil
dr. Muc-kolizec: ne ni odrezan
tomaz, muha, dr.G: Vzdušje za kurjo kožo, jaz sem jo imel skor celo tekmo
anonimni: kdaj gremo spet????
staša: kje pa govorim špansko? :)

Stasa pravi ...

Ko v drugem prispevku kot novinar lepo potrjujete mladi gospodični: Si si si, in še 6x si :D
To je malo bol za štos pač.:)

Anonimni pravi ...

Mal ti texta sfali pr prvem jle juvek? :D

Easy^

Anonimni pravi ...

Gospod persson rada bi Vas vprasala samo to da, ce se kdaj zamislite nad tem Vasim blogom iz vzgojnega vidika. Kot profesor bi morali biti najstnikom nek vzor in avtoriteta, tukaj pa se prikazujete v cisto drugih vlogah. Moje mnenje je,da se kot profesor na rabite spuscati na nivo najstika in si s tem iskati priljubljenost med njimi,to delajo ljudje ki si jo ne znajo pridobiti s strokovnostjo. Prosim premislite malo.

persson pravi ...

Tia: razumem tvojo dilemo in tvoje razmišljanje. Moj blog je nekako moj odsev.
Ta prispevek ni bil namenjen povečevanju ali vzpodbujanju priljubljenosti med dijaki. Tudi profesorji smo samo ljudje in tudi mi se kdaj zabavamo, kdaj kaj popijemo, se kdaj smejimo in kdaj počnemo stvari, ki niso vzgojne. Nič drugega nismo kot samo ljudje in to vse je značilno za ljudi.
Če pa misliš, da bom jaz zaradi teh zadev izgubil ali da izgubljam strokovnost pa se zelo motiš. Strokovnost nima tako močne veze z življenjem, ki ga živimo in ne mislit, da zaradi zabav ali "neprimernih" dejanj izgubljamo strokovnost.
Moje mnenje je še vedno tako, da moramo biti v prvi vrsti ljudje potem šele strokovnjaki.
Še vedno premišlujem o tem kar si napisala in še vedno menim, da imam prav. Če je blog vzgojen ali ne pa težko sodim, saj vemo, da srednja šola žal ne more več v veliki meri vzgajati ali pa spreminjati ljudi, ker so ti ljudje že vzgojeni ali pa sploh niso.
Še ena dilema se mi poraja. Mogoče res ni pametno, da se vse objavlja na blogu in se tudi ne, čeprav še enkrat: tudi mi smo ljudje in zaradi tega nič manj strokovni kot smo bili do takrat, ko ste vi videli ta prispevek.

Anonimni pravi ...

Tia.

Glede na to, da je on mlad začel z poučevanjem, to pomeni da bi mogu zj nehat z vsem? To je njegov osebni blog, nima nobene veze z šolo ali obšolskimi dejavnostmi.
On živi življenje in ga deli z nami.

Ker ga poznam (učil me je kemijo ) vem, da je v šoli skrajno profesionalen in mislim da je točno tak edinstven odnos ki ga ima z nami v šoli, in ta kiga ima z nami zunaj šole tist kar ga nardi posebnega.

Glede njegove priljubljenosti, pa mislim da ni dileme, on ni priljubljen sam zarad tega ker se kakor ti praviš spušča na naš nivo ( kak nivo naj bi to bil? Nekateri izmed nas ga žuramo itd, so pa tud taki ko bi lahko bli vzor marsikaterem tu, tudi tebi verjetno ) ampak zato ker ve da je včasih treba pogledati ud z druge plati da lahko neko stvar razumeš.

Glede na to, da ljudje sami odločamo kaj želimo videti in kaj ne, lahko ti preprosto ne bereš tega bloga če ti ni všeč.

Jaz, ga rad preberem, in to je kompliment ker me redkokater blog pritegne.

Easy^

Anonimni pravi ...

Res je da smo vsi ljudje, ampak na zalost se moramo kot ucitelž_"€ji tudi v prvat zivljenju kdaj malo zadrzati, se posebno ce vemo da s svojimi dejanji vplivamo na mladega cloveka. Drugace pa nisem zelela nic grdega, ampak samo razmislek gospoda perssona.

Unknown pravi ...

Peter fajn si me spomnil na lepo obdobje.Pa čisto nič spornega ni na teh posnetkih!
Kdaj bomo spet najeli kombi in ponovili vso stvar?Nekam smo pozabli na to?

Tudi jaz se strinjam da je blog ful ful dober. Kar tako naprej.

Pozdravček

Anonimni pravi ...

Tia ziher je svet idealen, policaji ne vozjo prehitro in ne kradejo, sodniki-advokati ne lažejo, športniki se ne dopingirajo, bankirji samo hranijo denar bogih varčevalcev, zdravniki ne kadijo in ne pijejo ipd.
Živimo v idealnem svetu in zdej bo moral persson živeti kot svetnik, da boste vi bogu otroc imeli vzornika po katerem se boste ravnali, tak kot se po vseh, ki lepo in pošteno živijo.
GROW UP TIA!

Anonimni pravi ...

1.nisem otrok
2.potrebno je strmeti k popolnosti
3.ne trdim da persson dela totalno zlo,ampak sem ga pozvala samo k premisleku o svojih dejanjih iz vzgojnega vidika. Ce se njemu njegova dejanja ne zdijo sporna ga ne mislim obsojati. Kdo pa sem da bi ga lahko.

Stasa pravi ...

Kot njegova zdajšnja učenka kemije lahko rečem, da njegova strokovnost ostaja na delovnem mestu nespremenjena ne glede na blog in kaj je gor objavljeno. Mislim, da gospod persson niti ni oseba, ki bi si na ta način želel ustvariti priljubljenost med dijaki, saj jo že ima in to veliko.Nikoli ne smeš mešati med privatnim življenjem in poklicnim življenjem. V prvi vrsti velja rek: Vsak je najprej samo človek nato vse ostalo.

Anonimni pravi ...

ČE bi se vsi ravnal tko k ti praviš Tia, potem bi bli usi zagrenjeni.

Očitno se ti nikoli ne sprostiš in uživaš, ali pač?

Easy^

RIA pravi ...

Ja Tia, vem kaj hočeš reč, sam se morm strinjat z ostalimi, tud če gledaš samo na vzgojni vidik, blog res nima nobene zveze z dijaki. Na blog pač pišeš o seb, to pomen da pišeš o tem kar si, kar res nima nobene zveze z službo.