petek, 6. april 2007

Najboljši avtomobili 2007

V Avto Magazinu 4/2007 sem našel zanimiv članek o najboljših avtomobilih pod katerim je podpisan Dušan Lukič. Branja je precej, tule bom nalepil le nekaj izsekov. Kot sem predvideval so se BMW, Audi, Toyota in Honda odlično odrezali.

Torej nekaj citatov!

Osmič zapored v Sloveniji, štirinajstič skupaj, več kot 3.000 anketirancev pri nas in več kot 300 tisoč v 18 državah, ki v glasovanju in anketi sodelujejo.


Četrtina anketirancev vozi dizla (kar je več kot deset odstotkov pod zahodnoevropskim povprečjem), pri voznikih novih avtomobilov je ta odstotek enkrat višji.

Ponovno, že drugo leto zapored, je precej zdrsnil delež tistih, ki nameravajo kupiti dizla, takšnih bo namreč le še 34 odstotkov (lani 40 odstotkov, predlani polovica), kot je kazalo v lanski raziskavi.

Po mnenju anketirancev so še vedno najzanesljivejše Toyote (pa čeprav je tudi letos opazen rahel padec), sledi ji BMW, na tretje mesto pa se je prebila Mazda, ki ji je uspelo odstotek tistih, ki menijo, da so Mazde zanesljive, dvigniti za polovico. Lep napredek je pokazala tudi Honda, slabše pa gre Fiatu, Seatu in malce tudi Volkswagnu.


Sedaj pa sladkorček:

Spodnji srednji razred


1. HONDA CIVIC
2. BMW 1
3. AUDI A3

Lani je bilo v tem razredu zelo tesno: Civic in BMW 1 sta si z enakim številom glasov razdelila prvo mesto. Letos na vrhu sam kraljuje Civic, BMW je zaostal za nekaj odstotkov, s tretjega mesta je Golfa presenetljivo izrinil Audi A3.


Kategorij je veliko, pravtako tudi rezultatov in teksta. Torej, če vas zanima, preberite.

Peter

7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

BMW, in audi, sta prva liga že od nekdaj. Honda, pa je nezasluženo zasedla prvo mesto! :(

persson pravi ...

Nevem ali nisi prebral celega prispevka? Kategorij je veliko(tudi kateri so najbolj športni avti, karavani in nevem kaj še vse). Da sta BMW in Audi prva liga od nekdaj? Se strinjam, čeprav ne popolnoma. Nisi ravno poznavalec avtomobilizma se mi zdi in malo pišeš na pamet. Vsaka firma si je morala sama zgraditi ugled, za nemške avte je nakako že od nekdaj samo po sebi umevno, da so dobri. In pridni ter natančni Nemci so malo zaspali na svojih lovorikah (npr. Mercedes in tudi Audi pred nekaj leti).
Japonski avtomobili in seveda Japonci sami pa so morali dolgo prodajati bolje opremljene avtomobile za nižjo ceno in graditi na kvaliteti, zanesljovsti ter novostih. Torej so si čisto zasluženo priborili velik ugled med ljudmi. Poglej primer Toyote in Mazde, da drugih (namerno) niti ne omenjam. Danes so japonski avtomobili cenjeni pri poznaavalcih.
Tako da, če že komentiraš s takim vrste "smajlijem" :( potem vsaj bodi realen.
Tvoj komentar bi si zaslužil obratnega smeškota.

In na koncu, da ne bo pomote: Nobena firma mi ne plačuje, da bi zanjo delal reklamo in nobene firme že vnaprej ne odpisujem ali pa kartako brezvedno in načelno kritiziram. Treba je cenit delo, ki so ga skozi čas vložili Japonci, da so prilezli tako visoko in perspektiva se lahko precej obrne.

Anonimni pravi ...

Ja, se strinjam z vasim komentarjem- Nemci so precej zaspali na lovorikah, pa ne samo Nemci, ampak mislim da kar vecina Evropejcev (Peugeot je pa tko glavni tu..). Tut men se zdi da so se japonci in korejci blazno spremenili v kvaliteti, pa se ful cenejsi so, sam zato ker jim gor ne pise npr. Mercedes. :)velka je razlika u kvaliteti evropejcev nekoc in danes, ker dans vsi sam se masovno proizvajajo, sam da bo cim vec prodanga. pol pa vidis avtovleko in na vsakem drugem je bmw ali peugeot. :)

no...skromno zensko mnenje ljubiteljice jeklenih konjickov (ampak honda je pa se zmer zakon :))

Anonimni pravi ...

Ok tle je še bolša lestvica:
1.Laški pir (velik)
.
.
.
.(pol dolg nič)
.
.
2.Laški pir (majhen)
.
.
.
.spet dol nič
.
.
.
3.Union

persson pravi ...

fender: JAAAAAAAAAAAAAAAA

Gregor Doler pravi ...

Veseli me, da je honda letos na prvem mestu, po drugi strani je pa vseeno SPODNJI srednji razred...
Upam, da bo bojo z novim Accordom in Legendom pometli z nemci. Čeprav bo verjetno treba na to počakati še kakšni dve generaciji.

persson pravi ...

Pa kaj, če je spodnji srednji razred. Mimogrede, to je najbolj prodajani razred...