torek, 17. julij 2007

Pivo in cvetje

Pa je spet minil še en festival pira in rouž, ki se vsako leto odvija v Laškem. Letos sem se ga po enoletnem premoru zopet udeležil. Ugotovil sem, da je vsako leto isto, da je glavni motiv ljudi, ki pridejo tja, zabavati se in tudi kaj malega (govorim za manjšino) popiti.

V petek ste nas lahko opazili na relaciji Trubarjeva avenija-nefiltriran pir-Glavni trg, v soboto pa ni bilo nič drugače. Vsake toliko časa se je treba malo pozabavati in popiti kakšno pivo, da ne človek ne izgubi grenkega okusa laške žlahtne kapljice.

V petek smo v Laško prišli z avtomobili ter se lepo zmenili, kdo pije in kdo vozi. Zgodilo se je pa to, da so nas ženske pustile na cedilu, saj so obljubo, da bodo vozile, dale s figami v žepu. Tako nam ni ostalo nič drugega, da smo nekako "prenočili" tam...

V soboto sva usodo z Anjo vzela v svoje roke ter s svojimi avti pripeljala do Celja ter držala obljubo (o nepitju) in varno odpeljala 8 ljudi tudi domov. Tako se dela...

Z vlakom smo se vračali nekaj po tretji uri zjutraj, ravno v času, ko se je zgodila tragična nesreča, ko je vlak zbil mladega fanta, ki se je bogve zakaj znašel na železniških tirih.

Ob takem dogodku pa se človek vpraša, kje so bili ljudje, ki so bili z njim? Nekako dvomim, da je v Laško prišel sam. Mladina dela tu veliko napako. Če se že nažerejo skupaj, naj potem nekako poskrbijo, da bodo prišli varno in skupaj tudi domov.

Aja, da ne pozabim. Kritiziram prireditelje, ki so na Glavni trg povabili pevko Žano, ki je odpela dve rundi skoraj popolnoma enakih pesmi. Ne morete si privoščiti tega, da vam postavna mladenka sprazne prizorišče, saj je svoje tri pesmi zapela skoraj v vseh glasbenih verzijah. Če jo že vabite, ji namenite pol ure in basta. Naj pojejo in igrajo tisti, ki obvladajo ta posel in imajo v tem že nekaj kilometrine, ostali pa naj bodo gostje z enim ali dvema komadoma.

Vidimo se spet prihodnje leto.

Peter

6 komentarjev:

Stasa pravi ...

http://84.40.3.164/
nisem vedela kam naj dam zgornji link, pa sem ga dala kar zraven.
Lepo da uživate in, da ste si vzeli malo oddiha. Zaslužili ste si ga. Lepo pa je tudi, da prosti čas preživljate s prijatelji ali ob pivu ali ob cvetju. :)
Trenutno sem bolj zaposlene sorte in mi je žal, da nisem skočila za kak dan v laško pogledati, ko so me prijatelji vabili. Imam rahlo slabo vest. Ampak konec avgusta, ko bodo skrbi upam da uspešno za mano, nadoknadim izgubljeno. :) Lepo uživajte še naprej

Anonimni pravi ...

:o

A vi ste tud bili na tistem vlaku? Al na naslednjem? En cel kup mene pa 3.ajevcev nas je blo na vlaku, ki ga je zbil... Bogi tisti človek, le kaj je iskal na tirih...

Sicer je bila pa še kar v redu splošna ljudska žurka. Nisem sicer prišel iskati glasbenih užitkov, niti nism pil, je blo pa kr za preživet. :D

Lp, rozi

Anonimni pravi ...

aja perči drugače nas je pa vozila tina in ne anja...tak da zgleda nisi bil cist zanesljiv voznik :)
katka

Anonimni pravi ...

Tist fant je bil precej pijan. Punca ga je lep čas prepričevala naj gre z njo, ker so šli z avtom domov, ampak je bil trmast in je htel it po tirih domov. Ženska je po nekem času nad njim obupala, ker če je človk pijan si ne bo kr tak premislo in ga je pstila de je šou. Nisem bla zraven, ampak bi rekla da ni blo fajn.

persson pravi ...

@stasa- se mnogo bo piv in cvetja.

@rozi- na naslednjem. Sem pa slišal, da je bilo hudo... So mislili, da bo iztiril tako je tolklo...

@katka- tina ali anja, zame sta obe isti :)

@muha- mislim, da bi morala njegova ženska (če je res kar praviš) vztrajat in ga spravit s tirov. Pa magari s policijo.

Anonimni pravi ...

Em no ja, možno da je u sprednjem vagonu kej ružlo... Sm bil bolj na sredini pa nismo čisto nič čutili, šele ko se je pripeljal rešilec in policijski avto, smo ugotovili, za kaj gre.