petek, 23. februar 2007

Reševanje vojaka C.

Včeraj zvečer me je pot po smučanju ponesla tudi v Ljubljano. Parkiral sem pred študenstkim domov za Bežigradom in se podal na par obiskov.
Po prvem obisku pokličemo še gospoda univ. diplomiranega pravnika (ki ga zaradi morebitne tožbe po nevem-kolikem členu Kazenskega zakonika Republike Slovenije ne smem poimensko omeniti, ampak ga boste iz njegovih kasnejših stališč itak sami prepoznali) in se dogovorimo za pjačo v Nik's-u v Ljubljani. Lokala ne iščite po internetu, saj ni nič posebnega, je pa prijeten za moški pogovor o avtomobilih.

Sedaj pa nazaj k naslovu. V Ljubljani je izredno težko najti kvalitetni parkirni prostor, če pa se potrudiš pa se tudi to najde. Seveda pa tu nastopi drug problem, ki se mu reče človek. Veste, da marsikdo ne zna parkirat in s svojim parkiranjem "ogroža oziroma omejuje" druge. Tako se je včeraj zgodilo tudi vojaku C. (imena spet ne bom izdal). Zaparkirala sta ga dva vojaka P. Glede na številke na oblačilih predvidevam, da je bil 406 nek častnik, medtem ko pa 206 najbrž navaden vojak.
V akcijo sta stopila dva heroja (rambota) M. in P. ter poskušala rešiti C-ja. Reševanje je trajalo dobre 15 minut, nekaj gledalcev je nemo opazovalo dogajanje in vulgarno izražanje P. in M. med reševanjem.
Šlo je za milimetre. V desno ni šlo zaradi enega robnika, v levo pa zaradi avtomobilov. Na koncu je s filigransko natančnostjo M. rešil C-ja iz objema pločevine in betona. Šlo pa je dejansko za milimetre (zadaj je ostalo 1 mm prostora spredaj pa kakšne 4 mm). Medtem se je reševanju pridružil še ljubljanski prostovoljec, ki je gledal zadaj, sam pa sem opazoval spredaj. Po dobre četrt ure je bil C rešen in veselo nas je odpeljal na pijačo. Slika, ki je zraven prikazuje začetek reševanja, kajti ob nadaljevanju, zaradi živčnosti, ni bilo časa fotografirati.

Potem smo se z na začetku omenjenim človekom dobili na pijači in pretresli ves avtomobilski svet. R8 je po njegovem mnenju zgrešen projekt, saj posega v sfero Porscheja in še ostalih že videnih avtomobilov. A5 mu je zelo všeč in mu napoveduje svetlejšo prihodnost, ampak najsvetlejša zvezda pa po njegovem še vedno sije bavarcem.
Vmes sva tudi stavila (za pivo seveda). Jaz trdim, da BMW v 5-ih letih ne bo prvak v F1.
Še en ocvirk: Med pogovorom sem izvedel, da sem pi*ka, in če želim, lahko jaz vozim pi*kaste avtomobile, ko sem omenil, da je prihodnost v hibridnem, električnem ali kakšnem drugačnem pogonu avtomobilov...

Peter

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Hvala, ker si se oglasil.

Unknown pravi ...

lepo vam je ratal se vn zvlect.... ce ne pa za drugic jst poznam dobrega avtokleparja:P

Anonimni pravi ...

to ste bli pa pred mojim blokom!!!!! :) ja tam je bols da se ne parkira ker je vedn kaos in nekaj namerno povzrocenih poskodb... drgac pa ce bo kdaj kaka prehuda, pa kr mal nizje na baragovi zamenjite vojacka ;)

lp

persson pravi ...

1. Black_ice: ni bilo časa.
2. marcel: Upam, da ne bom nikoli več potreboval kleparja. Če pa že se pa priporočam.
3. jasna: ja za bežigradom. A tam zadržuješ ti? Za prihodnjič vem.

Anonimni pravi ...

To je zato, ko nimate audija, druač vas ne bi zaparkiral takle.