torek, 27. februar 2007

Prehlad ali gripa?

Že od nedelje se vsake-toliko časa slabše počutim več spim ter poležavam kot ponavadi. Danes dopoldne me je me je obšla manjša slabost, sedaj me malo prsketa grlo in bolijo mišice. Nevem ali se me loteva prehlad ali gripa?
Lekadolov in podobnih zadev sploh ne jemljem, dokler ni res nujno potrebno, saj bolj prisegam na "naravne" metode kot na "kemijo".
Sem podobnega mnenja kot moj oče in veliko ostalih starejših ljudi, ki ob takem počutju priporočajo čaje, počitek in seveda kakšen šilček žganja, ki zažge vse morebitne škodljivce ali potencialne škodljivce.
Zato bom danes malo krajši.
Sprašujem vas, kaj pa vi naredite, če se vas loteva prehlad ali gripa? kakšni so vaši prvi ukrepi, ki morebiti še zajezijo nadaljevanje bolezni? Kaj mi predlagate?

Peter

12 komentarjev:

Anonimni pravi ...

tale je mal ironicna- ne prisegate na kemijo :)
ja, men pomaga tole: stisnete limono in zmesate z medom in pojete. pol je dobr karamelno mleko, ki za grlo najbol pomaga. zlo fajn je pa ce grete u vroco vodo in pol direkt pod odejo in se clouk tko do konca spoti in gre ves strup ven.
na cimprejsnje okrevanje!

Anonimni pravi ...

Js ponavadi pojem celo limono (prej je treba neki jest!), pijem karamelno mleko. Fejst se je treba oblečt pa stanovanje redno prezračevat. Za grlo pa modro ruto okol navezat, ampak nujno modro, ker dobr vpliva.

Anonimni pravi ...

Najbolse je caj z limono :) pa verjetno velik pocitka med okrevanjem :)

Anonimni pravi ...

Moja generacija pa je vsak dan na šnopčku (ipd.) ter ima tako vedno visoko odpornost. Drugače pa jaz ki ne pijem (ironično?!) prisegam na vroč čaj in posteljo.

LP!

Anonimni pravi ...

Ni je bolezni, ki je neb pozdravu en pir. Zagarantirano pobije vse znake bolezni in še marsikaj gruzga.

Anonimni pravi ...

Js osebno uzamem 2 lekadola pa
Red Bull čez, če bi moral biti pa brez kemije pol pa u fitnes pa da se prepotiš, sicer če si bolan nisi tolk zmožn sam se pa prej začneš potit, pa je če ne prej drug dan veliko bolje :D :D

Unknown pravi ...

jaz ne naredim nič, sam počakam da mine :)

Anonimni pravi ...

To da vas bolijo mišice, je prvi znak gripe. Pa kaksn glavobol se zraven, pa boste dobri za u posteljo za par dni. Za grlo ga pa ni boljsega cez en mal šnopčka.

Anonimni pravi ...

glede na to da se te loteva počasi je bolj podobno prehladu, gripa namreč udari naenkrat z visoko vročino...bolečine v mišicah pa se mi zdi, da za prehlad niso ravno značilne...

kakorkoli že...tudi jaz sem proti zdravilom, ampak trenutno se moram žal basati z njimi, ker sem ravno v prebolevanju ene kur**** viroze, ki se je iz 4 dni z vročino tam okrog 40 prelevila v nek hud kašelj in ne vem kaj še...

js priporočam veliko toplega čaja z limono (zelenega z antioksidanti)pa veliko počitka, med je (če mene vprašaš) sam cuker in ga ne uporabljam (več)

pri nizki vročini ni treba noret s kakimi lekadoli&co, če je pa visoka, pa je bolje, da jo zbiješ, ker za srce ni dobro, da se tako napreza

uh, tole je pa ekspoze :-) lepo bodi pa upam da ne zboliš, torej da ni niti prehlad niti gripa

Anonimni pravi ...

takle je. Če vam šilček ne pomaga pol je najbolš da na hitr še enga pa pol še enga.......Pa pozdravte se hitr

Anonimni pravi ...

ja žganje je prava stvar! vednar pa še vem za boljšo metodo!Vzemite en res dobr motor(yamaha) in ga požente do hitrosti 100km/h, potem pa na križišču(ne preostrem) dajte levi žmigavec, ampak zavite desno!! Prehlad in gripa bosta zagotovo šla v levo saj spoštujeta prometne predpise:):):):)

persson pravi ...

namaste: Ja upam, da si se pozdravila!!!

Anonymous: tale predlog z yamaho mi je pa tudi všeč. Kje naj jo dobim?