sobota, 6. december 2008

V recesiji moramo zapravljati...

Tako nekako je pred več kot pol leta nagovoril državljane predsednik ZDA, preden jim je država izročila finančno vzpodbudo, s katero bi dvignili gospodarsko rast v Ameriki. Nekaj podobnega je izrekel pred časom Berlusconi. Ni jima uspelo, recesija se nadaljuje in celo poglablja.

Pri nas pa naši vrli, pametni, podalpski, vasezagledani ter "nadvse spodobni" politiki trdijo ravno drugače. Treba bo zategniti pas, če ne...

Potem pa preberemo v Večeru (5. 12. 2008 in 6. 12. 2008), da je naš cenjeni predsednik Türk za najem letala za potovanje v Bosno in Hercegovino "zapravil" 89.100 €, vladna delegacija pa je za dvodnevni let v Bruselj "zapravila" 15.860 €. Kapo dol pred VLADARJI!

Imam dokaj dobro razvito (upam vsaj) logično razmišljanje, samo tule pa je moj um odpovedal. Če kdo razume to, ga prosim, da mi razloži?!

Peter

P.S. Pa da ne bom slišal od koga, da so prejšnji bili bolj varčni. Ne verjamem!

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Peter, sej to je isto kot pa v ameriki ko so direktorji GMC in forda in chervoleta prišl "fehtat" za denar davkoplačevalčev na javno razpravo in je predesdnik komisije vprašal, kdo od njih bi se pripreljal raje v poslovnem razredu (ki je tut hud luksuz) bi namesto 16.000 dolarjev ( toliko je stal prevoz v ENO smer iz detroita do washingtona)porabili "samo" 700 dolarjev za karto v poslovnem raredu.
Na koncu je moral svoje vprašanje še potrditi za zapisnik in je dejal: Naj se pove za zapisnik, da nihče ni dvignil roke.. Tak je svet ne, bogati bodo dogatejši, revni pa revnejši, razn če bo neki hudo "poknalo"...

Anonimni pravi ...

Denar je religija oz. opij za ljudstvo
Nobene finančne krize ni.

Da razložim:

V srednjem veku je bistra kmečka glava predlagala gradnjo mostu čez bližnjo reko. Blesav folk vpraša bistro glavo pa imaš ti kakšen plemiški naslov (vitez, modra kri, kajvemkaj). Reče bistra glava ne, ostali tepčki z lokalnimi plemiči na čelu: "No kaj se potem pametnega delaš. Mi plemiči smo naslove dobili od boga, če bi bilo potrebno zgraditi most, bi bog to idejo poslal nam."
Most ni bil zgrajen.

Danes bistra glava predlaga kakšno podobno rešitev in takoj se mu postavi vprašanje: "Kje pa imaš denar?" Reče bistra glava da nima in bankirji bistri glavi hitro razložijo, da so oni delali pravilne investicije, da so delnice rasle, rišejo bedaste grafe, da so dobili denar od svojih prednikov... da so enostavno več vredni od bistre glave ter da se njim investicija ne zdi ekonomsko upravičena.
Most spet ni zgrajen.

Isto sranje drugo pakovanje. (pa še pakovanje je precej podobno)

Tako kot je bog za primerjalno potrditev svoje veličine potreboval pekel, tudi-ovi pizdirji z Wall streeta za večje goljufije rabijo "finančno krizo" (1929). "Če ne boste pridni bo pa finančna kriza".

Takšno je trenutno moje razumevanje te zadeve.

Unknown pravi ...

Ja B-a-M zei se dečki vozjo z avti, ki so okolju prijazni. Dali so za njih dost keša pa se vozjo tak kt vsi ostali. Ta kriza je prehod v bolši life, začel bojo razmišljat tak kt razmišlja narava čim bolj ekonomično in varčno s tehnologijam drgač nebojo prebodl krize.Res pa je se bat d bi kje počilo d se bo folk začel upirat kar lahka vpele v kak večji konfilikt :S Jst še krize niti nism občutu naši mišmaši jih k zapravlajo dost velik davkoplačevalski denar. Za tist keš bi si kupl dobre varčne avte pa bi se vozl okol pa bi glih tako funkcijoniral al pa tist keš vlagal v naš promet npr. letalski al pa želežniški tak k so včasih pa še zei ponekod pa majo vsi kei koristi od tega......

Anonimni pravi ...

Nič takega, se ne čudim. Direktorji, politiki, zvezdniki in podobno, zapravljajo, ne glede ali propada podjetje ali država ali karkoli že. Če si navajen na trošenje denarja, ne moreš kar tako nehati zapravljati...

Sigi pravi ...

Ja, jst bom rekel. Prejšna vlad je za potovanja od začetka letošnjega leta do konca mandata porabila manj kot pa Turk za polet v Bosno =P

Treba mu je zategniti pas. Tak kot so Drnovšku, da se je spametoval. So kot otroci, če jih ne omejuješ, delajo vedno večje bedarije.