sobota, 2. avgust 2008

Ražnjiči

NALOGA: Skuhaj kosilo za 6 ljudi.

JEDILNIK: Goveja juha z rezanci, svinjski ražnjiči, fižolova solata, paradižnikova solata, lubenica, kava.

POSTOPEK: Nakupil sem potrebne stvari na lokaciji v Preboldu. Transport domov. Pričetek ustvarjanja. Podobno kot g. Oliver. Podrobnosti ne izdam.

POTREBEN ČAS: 1 ura.

REZULTAT: Za mizo pojemo juho. Njami. Prinesem glavno jed. Pridružim se malo kasneje. Vsi hvalijo pojedino. Ko dam v usta prvi ražnjič takoj ugotovim, da so brez okusa in niso slani. Nihče od ostalih nič ne reče. Ugotovim, da je mesar imel prav, da so od carja živali (beri prašiča), zamolčal pa je da niso nasoljeni. Rekel mi je, da so samo za speči. Poskusil jih seveda nisem. Vseh 5 obedovalcev še vedno hvali pojedino, naenkrat se začnem smejati in jih vprašam, če niso ugotovili. Seveda so, le prijazni so želeli biti. Po potrebi še malo solimo in popramo ter vseeno pojemo. Serviram še lubenico in kavo.

ZAKLJUČEK: Kosilo je kljub vsemu bilo super. Bilo je kot nalašč za tiste, ki ne smejo jesti slanih jedi. Preventiva proti visokemu krvnemu pritisku. Zdaj je jasno, zakaj pri postopku nisem izdal podrobnosti.

OPOMBA: Fotografij ni.

Peter

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Persson: master chef ;)

Sedaj sigurno ne boš nikoli pozabil pomisliti na sol. Še vseeno bolje kot pa če bi posolil kavo :)

Gregor Doler pravi ...

Ma a si pozabu solit tako... podzavestno? Ti je mogoče telo sporočalo, da želi zdravo živet, pa zato nisi spomnu na to? :)

Je pa lepo da imaš vljudne goste, takim se splača kuhat :D

Anonimni pravi ...

car živali, lol. :D