nedelja, 4. marec 2007

Maturantski ples 2007

Včeraj se je v dvorani Golovec Celje odvijal maturanstki ples Splošne in strokovne gimnazije Lava (generacija 2007). Za vsakoletnega obiskovalca, kot sem sam, v bistvu nič presenetljivo novega, menjali so se le obrazi. Pa vendar je vsaka generacija nekaj posebnega, vsaka generacija ima svoje muhe, vsako generacijo si učitelji zapomnemo po čem drugem. Kaj je bilo specifičnega na letošnji generaciji? O tem bomo sodili čez nekaj mesecev.

Vsako leto znova je lepo videti vesele obraze dijakov, ki so z gimnazijskimi leti prehodili kar več poti hkrati. Pot od 1. do 4. letnika, pot od malinovcev do skoraj odraslih ljudi, pot marsikaterih burnih in tudi obžalovanja vrednih odločitev, pot prve, druge, tretje ali pa nobene zaljubljenosti, pot iskanja samega sebe in nenazadnje pot do zrelosti. Seveda bi še lahko našteval in seveda nekatere od teh poti še zdaleč niso končane. V bistvu so šele pomemben začetek neke dolge poti k...

Učitelji izgledamo na maturantskih plesih včasih kar malo zdolgočaseno saj smo že navajeni vseh protokolov, vseh plesov ipd. Pa vendar: nekje globoko v sebi smo malo ganjeni, počaščeni in seveda veseli, da smo prehodili del poti z njimi in upamo, da smo jih kaj naučili. Tu ne gre zgolj za formalno znanje in veščine, ampak tudi za človeške vrednote, ki mnogokrat štejejo celo več od teh prvih, čeprav jim sodoben svet posveča manj prostora.
Včeraj smo slišali mnogo zahval med drugim tudi profesorjem.
Jaz bi se rad zahvalil tudi Vam drage maturantske in maturanti, da ste se vpisali na našo šolo in da smo lahko bili vaši učitelji. Zelo ste bili lepi, lepo ste odplesali in verjamem, da boste s takšnim zagonom opravili tudi maturo in da boste uspešni v življenju.
Upam, da vam ni in ne bo nikoli žal, da ste bili na Lavi.

Peter

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Ne bo, nikoli.

Anonimni pravi ...

nepozabno!

Gregor Doler pravi ...

Meni že ni žal, da sem bil na Lavi;)
Bi šel še enkrat, dvakrat v četrti letnik:)

Anonimni pravi ...

čuj doler nočeš it še enkrat v 4 letnik:D...
ena pomankljivost je pa le bila na mat.plesu...da se ga niso udeležili g.Pučnik, ga.Jerebova in ga.Poharc....čudno...ni kaj;)