sobota, 12. maj 2007

Naše punce so ponovno zlate

Včeraj je bilo državno prvenstvo v rokometu za srednješolce. Seveda so v končnici zopet sodelovale naše punce iz Splošne in strokovne gimnazije Lava, ki so spet osvojile državni vrh!
Ob tej priliki želim čestitati vsem dekletom za odlično igro na vseh stopnjah tekmovanja, trenerju, organizatorki Savi in vsem, ki so kakorkoli sodelovali.

Dobil sem celo izjavo ene izmed tekmovalk (Žana), ki pravi takole:

V petek, 11.5.2007 smo imele zjutraj zbor pred našo šolo in ob osmih naj bi bil predviden odhod v Ljubljano, kar pa nam seveda ni uspelo. =)
Proti Ljubljani smo se odpeljali šele pol urce kasneje.
Na avtobusu nam kot ponavadi ni bilo dolgčas, saj smo vedno zelo glasne in z našo dobro voljo se druga drugi pošteno nasmejimo. =)
Zato je brezskrben čas na avtobusu zelo hitro minil in brž kot bi mignil, smo bile v Ljubljani pri vojašnici Prve slovenske brigade. V zraku se je že dalo začutiti prvo tremo.
Najprej smo si ogledale tekmo naših kolegic iz Poslovno-komercialne šole Celje, ki so igrale proti Gimnaziji Šiški Ljubljana in na žalost izgubile.
Organizacija je bila takšna, da so imeli na ta dan finale v šolskem rokometu tudi fantje, kar je bila za nekatere punce prava paša za oči, za druge pa je to pomenilo le daljše čakanje na tekmo (ena tekma punce, ena tekma fantje in spet druga tekma punce, druga tekma fantje ...).
Končno je napočil čas za našo prvo tekmo. Igrale smo proti Gimnaziji Kranj in jih gladko premagale. Šele po tej tekmi je bila otvoritev (okoli 13h), ki je bila dokaj zanimiva. Videli smo dve plesni točki, dva dijaka iz Gimnazije Ormož sta nam zaigrala na svoji harmoniki. Seveda je spregovoril tudi ravnatelj Gimnazije Šiška, ki nam je zaželel veliko sreče v sledečih tekmah. Nagovorila sta nas tudi predstavnica Ministrstva za šolstvo in šport ter poveljnik Prve brigade Slovenske vojske.
Me pa smo vedno bolj nestrpno čakale na našo zadnjo tekmo za prvo oz. drugo mesto proti Gimnaziji Šiška. Bila je šele ob treh popoldan. Dobro smo se ogrele in naša kapetanka Tara nam je pred začetkom tekme namenila nekaj spodbudnih besed, ki so nas še bolj povezale in nam dale še več moči za borbo. V prvem petnajstminutnem polčasu smo vodile nasprotno ekipo z rezultatom 10:5. Drugi polčas pa je bil bolj napet, saj so se nam nasprotnice približale le na en gol razlike, vendar se jim nismo pustile. Ko je sirena naznanila konec tekme, smo postale državne prvakinje v šolskem rokometu za šolsko leto 2006/07. =)
Vsi smo bili zelo veseli, kar smo proslavili v pizzeriji Verdi v Grižah. =)
Bilo je nepozabno!!! =)


Končni rezultati tekem:

FANTJE:
1.mesto - Gimnazija Šiška Ljubljana
2.mesto - Gimnazija Ormož
3.mesto - Ekonomska šola Ljubljana
4.mesto - Gimnazija Koper

PUNCE:
1.mesto - Gimnazija Lava =)
2.mesto - Gimnazija Šiška Ljubljana
3.mesto - Gimnazija Kranj
4.mesto - Poslovno-komercialna šola Celje


Tule dodajam še nekaj slik, katere mi je pravtako posredovala Žana in jih opremila s komentarji.

Lučka počiva na avtobusu med vožnjo v LJ.


Nika je zjutraj še zaspana.


Gospa prof. Sava zapisuje številke naših dresov.


Maja, Lučka & Tjaša.


Tara, Niki & Nika.


Streching - Nastja, Ula, Tara & Zala.


Streching - Žana, Nika, Niki & Maja.


Streching - Kaja & Alja.


Nastja v golu.


Trener Mišo Toplak.


Finale.


Zmagovalke na večerji.


Gimnazija Lava - državne prvakinje 2007.


Samo tole bom še dodal: Čestitam še enkrat in KAPO DOL!

Peter

5 komentarjev:

Zzzanchy pravi ...

Hvala, da mamo to čast, da smo tudi na vašem blogu =) Zdaj nam je uspelo naslov osvojiti že četrtič - upam, da ni to naš zadnji naslov, ampak da jih bo še veliko več! =)

Anonimni pravi ...

Škoda, da fantje nikoli nismo imeli priložnosti zaigrati za gimn. Lava.

Gaja Jezernik Ovca pravi ...

Rokometašice so se res dobro odrezale...svaka čast ;)

Anonimni pravi ...

Čestitke tudi iz moje strani!!!

usernametaken pravi ...

gg