ponedeljek, 22. september 2008

Volitve 2008

Hvalabogu, da so mimo. Sedaj je čas uresničevanja obljub in skrbi za blaginjo Slovenije, kar so tako in tako čisto vsi napovedovali. Politiki so plačani zato, da prepričujejo ljudi. Tokrat je uspelo enim, zato se morajo drugi zamisliti, kje so storili napako in kaj bi morali narediti drugače.
Novi računi se bodo polagali na naslednjih volitvah.

Najbolj me je zmotila ali vzemirila ali pa samo nasmejala izjava ljubljanskega župana, ki je dejal: "Zmagala je demokracija!"
Gospod Janković, nisem politik in nisem član nobene stranke, a naj vas poučim, da na vsakih demokratičnih volitvah zmaga demokracija. Včasih je pametno malo bolj zbirati besede, sploh če se pojavljaš v javnosti in nagovarjaš množico. Nekateri smo se tega že naučili.
Izjava, da je zmagala demokracija pa spada bolj v leta po 2. svetovni vojni, ko je naš narod živel v Jugoslaviji, kjer so vsem razlagali, da živijo v demokraciji, in ko so na vsakih "demokratičnih" volitvah zmagali eni in isti kandidati, saj drugih tako in tako sploh ni smelo biti. Samo v razmislek!

Peter

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Izjava, da je zmagala demokracija ja spada v Irak in Afganistan ddd.

No, če sm že ravno neresen: Mogoče je pa dober znak, da se je novo štiriletno obdobje začelo z žurko, to že nekaj pove.

In čez štiri leta, mogoče osem, bomo lepa, perspektivna, do vseh prijazna evropska državica in bomo vsem za vzgled, tako kot smo bili pri vodenju EU.

Pri tem pa seveda ne smemo pozabiti da je za kaj takšnega potrebno odpreti še ene 100 interšparov in prodat nekaj podjetij tujcem a ne.

No, konec pisanja neumnosti.

Anonimni pravi ...

Ja, izjava se sliši kot da bi prej živeli v diktaturi.

Pri tem pa seveda ne smemo pozabiti da je za kaj takšnega potrebno odpreti še ene 100 interšparov in prodat nekaj podjetij tujcem a ne.

Vprašanje je le kdo bo imel denar, da bo v njih kupoval ;)