sreda, 19. marec 2008

Anketa #8



Rezultat me je celo presenetil. V javnosti se širijo govorice, da učitelji ne delamo dovolj, tule pa je bil odstotek tistih, ki so odgovorili z da manjši kot sem pričakoval, da bo.
Če bi sam odgovarjal, bi odgovoril s tretjim odgovorom, ki pravi, da ne smemo posploševati. Bom kdaj drugič opisal svoj povprečni delovni teden pa boste videli, koliko jaz delam in koliko bi mi vi pripisali.

Peter

3 komentarji:

Black_ICE pravi ...

Če boš opisal svoj delovni teden, bo tistih 36% spremenilo mnenje, če pa bi opisal Binetovega (saj veš kateri), bi jih pa tistih 23% spremenilo mnenje. Tko da sm se tut js odloču za 3. odgovor.

Anonimni pravi ...

Ja res je odvisno od samega učitelja koliko dela. Vsak pač mora opraviti tisto število ur, ki jih preživi v razredu. Pri tem pa ni všeto kaj dela v razredu in kako je na uro pripravljen. Nekateri učitelji doma popoldan še res delajo za šolo, drugi pa skoraj nič. Sama zelo dobro poznam učiteljico, ki res z veseljem opravlja ta poklic in vloži veliko truda in časa. Toda če pa po drugi strani pogledam je ponavadi tedenska obveznost učitelja okoli 25 šolskih ur, kar pomeni da do 40 urnega delavnika (kot ga ima večina ostalih delavcev) manjka 15 ur, kar pomeni, da bi naj učitelj VSAK dan od ponedeljka do petka doma popoldan delal še 3 ure. Učitelj ima vsakih 45 minut 5 minut pavze in še ponavadi učitelji zamujajo in šolska ura redko kdaj traja celih 45 minut. Ampak kot sem že dejala, ne mečem vseh učiteljev v isti koš. Učitelje, ki se pri svojem delu trudijo in so korektni do učencev, spoštujem, saj se zavedam da je delo z mladino vse prej kot lahko.

Anonimni pravi ...

Odgovor E : Ali učitelj sploh dela?