nedelja, 24. junij 2007

Ve najboljše, Slovenija!

Jutri praznuje naša domovina rojstni dan. Vsi, ki v njej prebivamo (pa tudi naši zdomci), smo lahko hvaležni, da jo imamo. Vse prevečkrat z njo delamo grdo in se ne zavedamo, kako ponosni bi morali biti nanjo. Na svetu so ljudstva, ki se že leta in leta zaman borijo in jim veliki narodi ne dovolijo živeti v svoji državi. Že v Evropi je kar precej takšnih primerov, zato smo lahko državljanke in državljani Slovenije veseli vsakega rojstnega dneva naše dežele in hvaležni moramo biti ljudem, ki so nam jo priborili.

Ne morem si pomagati, da ne bi omenil našega predsednika države (bil je med glavnimi ustanovitelji naše države), ki se zvečer ne bo udeležil osrednje državne proslave ob dnevu državnosti. SRAMOTA! Tega si predsednik ne sme dovoliti pa ne glede kdo jo organizira, oziroma kdo je na vladi. Imel je možnost biti glavni govornik in povedati tudi svoje mnenje, ki je najbrž drugačno od vlade, a se je temu žal odrekel, saj je zaskrbljen and stanjem duha v Sloveniji. Še enkrat, SRAMOTA! A je takšen človek še sploh lahko naš predsednik?

Ne glede na vse napisano, še enkrat: VSE NAJBOLJŠE, SLOVENIJA!

Peter

8 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Grem pogledat vsaj častno četo pa The Stroj, če bom mel čas.
Pero letos še gledi, ker kakor zgleda bomo kmal spet praznoval 29. november. :)

Unknown pravi ...

jah jes se sploh ne sekiram tolk glede našga predsednika...on je že tak z eno nogo na drugem svetu in je ceu zasanjan... oreščki ipd... jes sploh ne gledam na njega kot na predsednika...ampak kot enga "komedijanta" (ne gre mu glih dobr)
ki zmeram neke butaste fore poka ko ga novinarji kej sprašujejo...pa nej bo resno al pa ne...
tud sam sem se hotu udeležit proslave dons... pršlo neki umes... (matematka =/) tak da sm zamudu use prevoze... bom pa jutr kak deci spiu na njeno zdravje ;)

ja drgč pa vse najboljše SLOVENIJA želim ti da be čim prej okrevala in velik zdravja in ljubezni naprej!!!

LP ROk

Anonimni pravi ...

Looool Pero tole moreš videt:
http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20070624_3

Anonimni pravi ...

Kacinovi pilatosi so ravn mim mojga okna prpelal :D

Anonimni pravi ...

No, sam sem se udeležil te proslave s skupino domoljubne mladine iz kulturnega društva Črni Panter (www.tu-je.si)!

Zbrali smo se ob 20:00 pri Maistrovem spomeniku nasproti avtobusne postaje! Počasi, a vstrajno smo se zbirali, in na koncu se nas je zbralo po mojih ocenah najmanj 80! S slovenskimi zastavami in praporji s karantanskim panterjem smo krenili proti Prešernovim spomeniku v središču mesta, kjer smo se še enkrat slikali (prvič smo se pred Maistrovim spomenikom) in odpeli sedmo kitico Zdravljice! Narod, ki je bil takrat tam, nas je samo gledal, nas slikal in nam ploskali! Očitno smo na njih res naredili dober vtis! Pot smo nato nadeljevali proti glavnem prizorišču, kjer se je predstava odvijala, torej na Trg Republike! Tik preden smo šli noter, pa so nam policaji prepovedali vnos drogov na katerih so na poti do tja ponosno plapolale naše zastave! Sprva smo se čudili, za kaj drogov nebi smeli imeti, a smo jih pač odstranili in pot nadeljevali proti prizorišču brez njih! Na prizorišču je že bilo polno ljudi, mi pa smo se odpravili skupaj, na prostor, kjer so bile neke stopnice, in se tam postavili, in spremlajii proslavo. Seveda smo imeli skozi celo proslavo razpete zastave! Zanimivo pa je, da sem med publiko opazil precejšnje število drogov, ki so jih nam prepovedali ... A pustimo zdaj to. Skratka proslava se mi je zdela zanimiva! Razdelili smo tudi precej nalepk, ki so jih v drštu izdelali posebaj za Dan državnosti! Veliko ljudi je povpraševalo, kaj predstavljamo, in smo jim z veseljem povedali! Po končani proslavi nas je pot vodila v nek Ljubljanski bar, kjer se je vrtela izključno slovenska glasba! No, v poznih večernih (jutranjih Smejati se na glas) urah pa smo se počasi začeli razhajati.

Skratka čudovit večer!

Danes, ko je Dan državnosti, pa lahk rečem le: VSE NAJBOLJŠE SLOVENIJA!!!

Tudi vam pa rečem: Bodite ponosni na to, da ste Slovenci! Bodite ponosni na svoje korenine, svoj narod in državo!

Anonimni pravi ...

dr. g vsaka vam čast. Tudi sam bi se udeležil proslave, če bi bil v LJ.

Pomoje smo Slovenci res premalo domoljubi. Ravno včeraj sem doma rekel, da moramo kupiti zastavo, da jo bomo ob praznikih obesili pa so me samo čudno gledali, češ, da je to iz mode:(

Sem tudi za to, da se v šolah namesto razrednih ur (ki so itak brezvezne) uvede t.i. državna vzgoja. Če (ko, kadar) bom jaz prfox bomo na razrednih samo to trajbali. Za začetek bi jim pa dal pogledati tisti film, ki so ga lani vrteli ob prazniku, ki je prikazoval osamosvojitveno vojno.

Anonimni pravi ...

Ne spremljam politike, ampak prav smešno se mi zdi to kar se dogaja med predsednikom in vlado.
...saj je zaskrbljen and stanjem duha v Sloveniji...
Vsak drug izgovor bi bil normalen, tale je pa naravnost smešen.

Anonimni pravi ...

Smešno je to, da sam non-stop opozarja o nestrpnosti o državi in slabem duhovnem stanju.
A taki "spirutalisti" to popravljajo tako da naredijo stvar še hujšo?
In kakor sem informiran, je drnovšek sprva govor zavrnil, nakar so za govor prosili Janšo. Janša je "vabilo" sprejel, nakar je Drnovšek odreagiral kakor otrok (zgleda je hotel da ga bi prav prosili) in hotel nato govoriti on. Odgovorili so mu da so za govor že prosili Janza Janšo, ki je vabilo sprejel, ker ga je on zavrnil, tako da se bo mogel zmeniti z njim. potem pa tako vemo kako se je odvilo. Dudo v usta, pa zapret se v hišo, dan pred praznikom pa na televizijo.