sobota, 16. junij 2007

Divjaški poligon

K pisanju tega prispevka, me je spodbudil Tomažev prispevek na temo Drzni motoristi...

Vsako pomlad beremo v časopisih in gledamo na televiziji ali internetu, koliko nesreč se zgodi mladim ali pa tudi starejšim motoristom. Kosti čez zimo otrdijo, asfalt je hladen in še vedno popopran z zimskim peskom, srček pa želi poln gas in adrenalin. Kje je rešitev? Nekateri jo najdejo v cestnem dirkanju, ki se mnogokrat konča zelo tragično. Kako naprej?

Ne bom več tule razpravljal o tem, najprej preberite Tomažev prispevek potem pa še moj komentar na to in izvedeli boste kaj si mislim o tem.

persson | 15-Jun-07 at 8:34 pm
Tomaž, čestitam ti za tole objavo. Se popolnoma strinjam z vsem.
Mislim, da se je ta problem malo bolj globalen. Slovenija in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Republike Slovenije, nista sposobna mladim in tudi starejšim šoferjem zagotoviti enega (varnega) poligona za sproščanje adrenalina, kar že od nekdaj prakticirajo v ostalih državah EU pa ne samo tam, tudi na Hrvaškem, kamor nekateri naši motoristi celo hodijo.

Dokler bodo gospodje v belih srajcah in pisanih kravatah samo gobezdali in nič koristnega naredili in dokler ne bodo smrkavih policajev, ki so tudi sami velikokrat norci na cestah (vozijo brez luči, nepripeti, s preveliko hitrostjo, najbrž kdaj tudi pijani ipd.) najprej kaznovali, tako dolgo ne moremo pričakovati česa boljšega na naših cestah.
Tudi sam kdaj preveč pritisnam na plin in če me dobijo bom seveda plačal, medtem ko pa nekateri vedno preveč pritiskajo na plin, pa se jim nikoli nič ne zgodi.

Policija naj bo prvo zgled potem pa naj kaznuje.
Še enkrat za konec: po mojem je primarno za Slovenijo, da zgradijo poligon za sproščanje adrenalina in bo klasičnega divjanja po cestah mnogo manj.



Se strinjate? Kaj menite?

Peter

7 komentarjev:

Nikolina pravi ...

Poligon? Mislim, da ne bi pomagalo. Na poligonu bi trenirali, na cestah pa imeli "tekme" :P
Drugače nisem tako pesimistična... ampak pri tem..

Anonimni pravi ...

hehe... a tudi peter potrebuje poligon ???

RIA pravi ...

no ja... če ti je adrenalin spravljati sebe in druge v nevarnost...

Anonimni pravi ...

Prebrat, da se nekdo strinja z mano, je res lepo.

Hvala Peter!

Gaja Jezernik Ovca pravi ...

Se strinjam z nikolino. Poligon pomojem ne bi pomagal...

Anonimni pravi ...

Ni slaba ideja, ampak če si divjak, ki divja da se kaže drugim, zagotovo ne boš obiskal poligona, ampak boš to še naprej počel tam kjer te opazijo.

Unknown pravi ...

Uh... Mimo tega posta ne morem.. Sem motorist od rosnih 5ih let. Tekmoval sem v motokrosu 14 let. In sedaj sem presedlal na cestni motor... Najprej nikolina; tvoj komentar je povsem zgrešen. Dirkališče (pista) bi rešila veliko teh težav. Imam dosti kolegov, ki so se odločili da ne bodo več dirkali po cesti in si raje motor peljejo s kombijem na pisto (Grobnik ali Panoniaring). Težava je v tem da je vse to precej oddaljeno. Si se kdaj vprašala zakaj ni toliko motokrosistov po travniku? Ker je dovolj poligonov.

andrej: Iz lastnih izkušenj ti povem, da bi se vsak motorist rad pokazal na poligonu... Po tvoji logiki bi moral Sebastian Loeb, Michael Schumacher in podobni pobiti po cesti že nešteto ljudi...

Tomaž: Strinjam se z delom tvoje objave.. Povsem ti verjamem da gre kolesarjem na živce. Vendar sam opažam, na Podmejo se vozim tudi sam, da se večina vozi povsem po svojem pasu, medtem ko se avtomobilisti ne.. In kot ti praviš brezobzirnost motoristov. Si se že kdaj peljal z motorjem ob koloni.. Velikokrat se ti kdo od avtomobilistov prav nalašč "nastavlja", da ga ne moreš prehiteti. In kolkokrat je v nesreči kriv motorist.. Velikokrat jih izsilijo avtomobilisti (zavedam se, da se je verjetno malokdo pripeljal po omejitvi)letos vem za 5 takih primerov.
In kot se tebi zdi divjanje po cesti nesmiselno, se zdi divjanje tebe po gozdu z mtb-jem nesmiselno neki babici na sprehodu..(zgolj primerjava)

Povsem se strinjam s Petrom. Treba je narediti poligon.