nedelja, 18. januar 2009

Parkirišče na Železniški postaji

Včeraj sem se službeno udeležil plesnih vaj naših maturantov v Celjskem domu.
Ker sem bil bolj pozen in ker sem bolj "komot" po duši sem seveda parkiral na plačljivem parkirišču na Železniški postaji v Celju.

Že ob prihodu sem opazil, da parkirišče ni spluženo, kljub temu, da že nekaj dni ni snežilo. Naiven kot sem, pa sem pričakoval, da bo zaradi tega morda popust pri plačilu ali celo oprostitev plačila. Po prihodu nazaj čez dobri 2 uri ni bilo nič od tega in plačati sem moral polno ceno parkiranja. Nisem imel časa pogledati, kdo je upravljalec tega parkirišča, če bi, bi ga sigurno napisal.

Kako si barabe lene upajo kasirati za parkiranje v snegu? Balkan!

Na misel mi je prišla podobna zgodba. Karavanški tunel so pred nekaj leti popravljali. Bilo je nekaj čakanja na eni in na drugi strani, saj je bil vozen le en pas.
Ko smo odhajali v Avstrijo so naši pobrali celo tunelnino, ob vračanju v Slovenijo pa so bile zapornice dvignjene in je bilo seveda vse brezplačno. Še en dokaz, da morda geografska meja Balkana ni na Kolpi ali Sotli, ampak na Karavankah.

Peter

10 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Se popolnoma strinjam! Meja Balkana je na Karavankah.

Anonimni pravi ...

Niste edini.

LP

Anonimni pravi ...

Ena tvojih najboljših izjav!!!

Anonimni pravi ...

Ja smo kr fino vzadaj ja.

In užaljeni za vsako ko nas kdo glede česa vrže v Vzhodno Evropo. doh. S<3enija draga kaj bo s tebe :(

Mah. Če pomislim si želim da bi potem bli vsaj na Balkanu, ne pa v tej s favšijo in podobno nesnago nabiti 2miljonski vasi.

Anonimni pravi ...

Res bi se lahko potrudili in očistili, četudi z lopato, ampak očitno računajo na to, da če nujno želiš parkirati, boš parkiral tudi v snegu.

airborne pravi ...

Oprostite...ampak, da uporabljate besedo Balkan! Razočarali ste me...:( Kot, da so "Balkanci" kaj slabši od Slovencev! Nihče ni popoln. Ne Slovenci, ne Srbi, Bošnjaki, Alžirci, prebivalci Vatikana...

persson pravi ...

@airborne- z besedo Balkan nisem imel namena žaliti kogarkoli, ki živi na tem polotoku, ampak zgolj ponazoriti lagodnejši način življenja, ki smo ga navajeni narodi na tem polotoku.

Daleč od tega, da je imela moja beseda Balkan kaj veze z nacionalizmom ali popolnostjo. Prepričan pa sem, da se taka zadeva npr. na Švedskem ne bi zgodila (ali zelo redko), pri nas pa se nekam pogosto.
To pa NE POMENI, da so Švedi večvredni od nas ali kogarkoli.
Sem uspel pojasniti?

Janez Mikec pravi ...

Na Švedskem vprašanje, če ceste sploh plužijo :) Na Noverškem jih namreč ne :)

Anonimni pravi ...

balkan je do baltika

Anonimni pravi ...

lol parkirišče spluženo jao sam v sanjah..še cest ne plužjo ka da bi parkirišča ;)

Jasmina