sobota, 28. april 2007

Hrana

Ravnokar sem se vrnil z obiska. Z mojim bratrancem sva si danes privoščila poseben luksuz o katerem bom pisal kaj več, ko bodo prispele slike, in če bodo seveda uspele. Glavna akterja vsa bila midva, režiserka seveda Katja, direktor fotografije pa Sašo.

Že dopoldne po dveurnem napornem tenisiranju smo se zmenili, da jih pridem popoldne obiskat. Seveda sem držal besedo in šel. Najprej je bil mišljen samo obisk, ki se je sprevrgel v večurno govorenje in skupinsko prehranjevanje.
Napokali smo se raznovrstnih dobrot, tako da smo kasneje ob gledanju Big Brotherja morali ležati, ker se sedeti ni dalo. Vseskozi sem se spraševal, če mi je bilo sploh potrebno toliko jesti? Seveda ne, ampak nekako salama, sir, bunka, paprika, vsesorte sladkarije so nas kar potegnile vase, če sem natančnejši je bilo ravno obratno.

Nisem neko razvajeno dete, ki venomer jamra, da mora shujšat, čeprav se presneto dobro zavedam, da bi mi to le koristilo. Pa vendar, zakaj sem se potem tako najedel? Na to pa ne najdem odgovora. Mogoče zato, ker smo vsi jedli, mogoče zato, ker je drugje vedno boljše kot doma, mogoče zato, ker preprosto uživam v hrani, morda zato, ker se ne zavedam posledic? Ne vem in me zdajle tudi ne zanima. Vem le, da je kdaj potrebno storiti kakšno "napako", da drugič vemo kako ravnati. Vem tudi to, da se je užitkom včasih potrebno samo prepustiti in o njih kasneje ne razmišljati, še manj pa jih obžalovati.
Zdaj pa že bluzim. Rešitev je na dlani, v kratkem kak dober tenis, sprehod, tek, kolesarjenje ipd. in kalorije bodo šle kot bi mignil... Če le užitki ne bodo prepogosti... :)


Peter

Praznovanje abrahama

Odkar se nisem javil, se je zgodilo kar precej zanimivega. Opisal bom le četrtkovo praznovanje abrahama. Praznovala je naša ljuba sorodnica Marija in na fešto povabila kar precej ljudi.
Tisti, v katerih se pretaka bolj meščanska kri, si boste težko predstavljali takšen domač način fešte. Gre za hranjenje z različnimi okusnimi dobrotami, pitje različnih, predvsem alkoholnih pijač, za izjeme so imeli tudi non-alko pripravke.
Vse skupaj je začinjeno s pristno slovensko harmoniko ter klarinetom ter posuto z milijon in pol različnimi, predvsem sexualno obarvanimi, šalami, skeči in igrami.
Trajanje od 19ih pa tja do zgodnjih jutranjih ur.

Če še niste okusili takega načina zabave, vam globoko priporočam, da to kdaj naredite. Če ne drugače, se sami povabite na kakšno domačo fešto in videli boste, da vam nikakor ne bo žal.

Aja, da ne pozabim, tule sporočam vse najboljše Mariji, Markotu ter Katji za rojstne dneve, saj je bila zabava nekako posvečena vsem, čeprav okrogli jubilej ima pač majhno prednost.

Slik pa zaradi mlajših bralcev ne bom objavljal, saj bi lahko obnašanje nekaterih starejših primerjali z obnašanjem njihovih staršev. Pustimo jim še nekaj let živeti v pravljici. :)

Peter

sreda, 25. april 2007

Strokovna ekskurzija

Danes smo se učitelji Splošne in strokovne gimnazije Lava odpravili na strokovno ekskurzijo na Primorsko.
Najprej smo si v Kopru ogledali prvi del razstave slikarja Marija Preglja.
Pregledna razstava predstavlja slike iz ključnega avtorjevega obdobja, ki ga strokovnjaki uvrščajo med ustvarjalce aktualne postmoderne.
Marij Pregelj (1913 - 1967) je velikan slovenskega slikarstva 20. stoletja, vsaj kar zadeva sporočilnost, izvirnost in likovno izraznost njegovih del, zlasti tistih, ki so nastala v obdobju 1957 - 1967.

Skozi razstavo nas je z zanimivimi pogledi in interpretacijo popeljal prijeten gospod, ki nam je osvetlil pogled na slikarsko umetnost s take strani, da je razumljiva tudi tistim, ki se na umetnost ne spoznamo ravno dosti.

Sledila je vožnja do Pirana, kjer smo si ogledali še drugi del razstave. Nato sta nam kolegici slavistki pred cerkvijo prebrali še odlomek iz Kosmačevega Tantadruja ter pesem Toneta Pavčka z naslovom Solinar.

Imeli smo še nekaj prostega časa za popoldansko kavo in nato pozno kosilo ob prijetnem klepetu s kolegicami in kolegi.

Še nekaj fotografskih utrinkov.







Takole pa se sliši, ko zapojejo profesorji. (namerno zatemnjeno) :)



Upam, da bomo prijetno in izobraževalno druženje kmalu ponovili.

Peter

ponedeljek, 23. april 2007

Tenis

Jeeeeeeeeeeeeaaaa pa smo začel.
Včeraj smo prvič letos zunaj igral tenis. Privoščili smo si kar dve uri. Toliko, da veste, če ste se spraševali zakaj danes malo bolj leseno hodim... :)

Peter

Miss you

I used to call you my girl
I used to call you my friend
I used to call you the love
The love that I never had

When I think of you
I don't know what to do
When will I see you again

I miss you like crazy
Even more than words can say
I miss you like crazy
Every minute of every day
Girl I'm so down
When your love's not around
I miss you, miss you, miss you
I miss you like crazy

You're all that I want
You're all that I need
(You're all that I need)
Can't you see how I feel
Can't you see that my pain's so real

When I think of you
I don't know what to do
When will I see you again

I miss you like crazy
Even more than words can say
I miss you like crazy
Every minute of every day
Girl I'm so down
When your love's not around
I miss you, miss you, miss you
I miss you like crazy

I miss you like crazy
Even more than words can say
I miss you like crazy
Every minute of every day
Girl I'm so down
When your love's not around
I miss you, miss you, miss you
I miss you like crazy

I miss you like crazy
I miss you like crazy
I miss you like crazy
I miss you like crazy


Peter

nedelja, 22. april 2007

Drva

V enem zadnjih prispevkov me je Tia med komentarji opozorila, da se ne obnašam vzgojno. Zato sem se danes odločil, da bom napisal en vzgojni prispevek.

Dandanes nikoli ne veš, kje in kdaj bo na plano udarila zima, zato je treba biti na sneg in mraz pripravljen celo leto, saj so vremenski dogodki zadnje čase hitro spreminjajoči.
Zato smo Marko, Katja in moja malenkost včeraj v Šmarju pri Jelšah cepili, žagali in zlagali drva.
Zjutraj, ko smo prišli je situacija takšna.


Dela smo se lotili z različnimi pripomočki. Za tiste, ki se redkokdaj lotite takega dela jih bom naštel. Tako bo prispevek dobil tudi izobraževalni "priokus".
Klasika je seveda sekira.


Sodobnejši rekvizit je sekular.


Seveda smo vdihovali tudi bencinske hlape, ki jih je puščala motorna žaga.


In še električni cepilec.


Po celodnevnem delu, ob katerem smo se tudi zabavali, je rezultat izgledal takole.



Vmes smo seveda obedovali in pili sok. Jaz sem se čez dan prehranjeval z vegetarijansko hrano, kajti Katja je nabavila samo piščanca in nekako (namerno) pozabila name. Pa sem kljub vsemu preživel...


Mogoče se bo kdo sedaj vprašal, kje je tule vzgojni moment o katerem sem govoril na začetku prispevka?
Odgovarjam: V delu! Mladina posnemajte nas, kajti delo krepi duha in telo...

Peter

četrtek, 19. april 2007

Politika

V zadnjih treh dneh sem srečal dva človeka, bolje rečeno politika (en lokalni in en državni), ki sta me oba spraševala, zakaj ne bi vstopil v politiko in kaj dobrega naredil za to družbo.
Pri obeh sem kar nekako onemel in obema sem dal takle odgovor: "Ni mi še odmrlo dovolj sivih celic, da bi lahko vstopil v politiko in zato še nekaj časa ne bom."

Sogovornika sta se malo nasmejala in si mislila svoje, jaz pa tudi.

Nevem kakšne karakteristike mora imeti dober politik, a menim, da nimam pravih. Mogoče je največja ovira moja načelnost in trmoglavost in takih najbrž ne marajo oziroma takšni težko preživijo med njimi.

Trenutno se v tem poslu še zelo dobro počutim in me politika še ne mika. A nikoli ne reci nikoli... :)

Peter

sreda, 18. april 2007

Mlaj

Konec prejšnjega tedna me je nekaj prijelo in me še danes drži po malem, čeprav je veliko bolje.
Razmišljal sem, če je zato kriva prazna luna oziroma mlaj ali pa je zgolj slučajno. V ponedeljek sem bil zopet nataknjen kot kakšen ranjen pes, v torek je malo popustilo, danes pa me je menda zdelalo vreme, saj sem se pogovarjal z več ljudmi in vsi so nekako rekli, da je težek dan.
Prejle se je vlilo in napetost je popustila. Torej je res nekaj v vremenu. Nevem, če to pomeni, da se staram ali pa je tudi to zgolj slučaj?
Po duši sem optimist in verjamem, da je bil danes zadnji "tečen" dan in sedaj je končno že čas, da posije sonček. :)

Peter

torek, 17. april 2007

Spomini na Portugalsko

Že nekaj dni se zaradi slabe volje nisem oglasil na blog. V dobro voljo me ponavadi spravijo kakšni veseli spomini iz preteklosti. Tako sem prejle začel brskati po starih zgoščenkah in našel slike s Portugalske, kjer smo leta 2005 preživeli nepozabnih 14 dni...
Odločil sem se, da nekaj posnetkov delim z vami. Če bom kdaj primerne volje in, če bi to koga zanimalo, bom napisal kaj več o svojih nekdanjih potovanjih in obiskih drugih držav.
Za danes pa samo tole. Mene je spravilo v dobro voljo, ker sem se spet vživel v nepozabno potovanje.

To je naš prvi večer v Breganci, kjer smo se malo pozabavali... Upam, da nas Nudi ne bodo vzeli za predskupino... :) Sočustvujem z Majo, ki je v ozadju. (nevem zakaj slika in zvok nista usklajena-na originalu namreč sta)


Lucia nas vodi po Portu. Nadležen "novinar" sem seveda jaz.


Sestrični Maji so pokradli vse dokumente in denar in znašli smo se na Slovenski ambasadi v Lizboni.


Ogledali smo si tekmo Lige prvakov na Estádio da Luz v Lizboni, kjer je igrala domača Benfica.



Avtor posnetkov sem jaz, nastopajoči pa nekateri prijatelji sopotniki... :)

Peter

petek, 13. april 2007

Jeza #2

Danes sem malo nataknjen, ker menim, da imam marsikaj prav, a me nihče ne posluša.
Jezen sem predvsem nase, ker sem včasih preveč načelen in vse kar mi leži na duši povem, a drugi tega velikokrat ne razumejo.

Upam, da bo jutri bolje!

Peter

sreda, 11. april 2007

Voda

Danes smo se v službi pogovarjali o zdravi prehrani in zdravem življenju. V bistvu je res, da ljudje sami sebi pljuvamo v obraz s tem, ko nam je vseeno, kaj damo v usta.
O hrani in pijači bi se dalo pisati še in še, zato se bom trenutno omejil samo na vodo.

Veseli smo lahko, da živimo v državi, v kateri imamo povsod na pipi pitno vodo. Res je, da kvaliteta od mesta do mesta niha, ampak generalno gledano je povsod pitna. S tem se ne more pohvaliti veliko držav in s tem se ne morejo hvaliti niti nekatere države EU z zelo visokim standardom.

Zdajle vam vaši možgani že zastavljajo vprašanje, kaj sem sploh hotel povedati z zgornjim odstavkom. Nisem hotel, da smo hvaležni državi ali komurkoli za to kar imamo, želel sem nas samo spodbuditi k razmišljanju, zakaj kupujemo ustekleničeno (bolje rečeno "oplasteničeno") vodo?
A nismo nori?
Zakaj nekateri dan za dnem dajejo delček svojega denarja za liter navadne vode? A se nihče ne zaveda, da nam prodajajo naše lastno imetje oziroma, da lahko enako kvalitetno vodo natočimo doma na pipi in to skoraj zastonj. Ne, najbrž nismo pogruntali pa še dolgo ne bomo.
Še na nekaj bi želel opozoriti: voda, ki stoji v plastenkah bogvekoliko časa je postana voda, če si pa doma natočimo vodo v kozarec pa nam je grozno, če jo spijemo čez pol ure, ko ni več sveža.

Kdo izmed vas bo rekel, da pišem bedarije. Že vnaprej odgovarjam: "Niso bedarije, opozoril sem le na dejanja bedakov."

Zamislimo se in poskušajmo privarčevati kakšen evro tudi na tak način in pijmo zdravo vodo iz domače pipe, dokler jo še imamo.
Torej, kupite vodo redkeje, potem si jo pa vsaj nekaj dni natakajte v isto plastenko/steklenico. Nekaj pozitivnega boste naaredili zase in tudi za naravo, ki bo manj obremenjena z odpadnimi plastenkami.

Peter

torek, 10. april 2007

Hitrejši kot 911





Pa smo ga dočakali!!!

V nemškem Autobildu sem našel prispevek o nečem novem...
Čeprav nimam dovolj denarja, ga je vseeno lepo pogledati. Takoj sem se začel sliniti. Rečem si: dobro bi se bilo peljati z njim, še bolje bi ga bilo imeti.

Zagledam višnjevo rdečega lepotca, po barvi podobnega sočnim ženskim ustnicam. Pod pokrovom se skriva 4-litrski osemvaljnik, z rezgetajočimi 420-imi konji, ki poženejo kri po žilah in dosežejo 100 km/h v pičlih 4,8 sekundah. To je celo hitreje od legendarnega Porscheja 911.
Obdarjen je z najnovejšo tehnologijo, ki vam omogoča varno, športno in adrenalinsko vožnjo.

Če še sedaj niste ugotovili o čem govorim, je bolje, da se ne označujete za poznavalca avtomobilov. :)

Pišem o novem BMW M3.


P.S. Še to: zbiram donacije, da vas bom lahko mogoče nekoč popeljal kakšen krog... :)

Peter

ponedeljek, 9. april 2007

Velikonočni ponedeljek

7.20 Bujenje, kava, zajtrk.

7.50-14.15 Ves čas sem gledal Prison break (1. sezona od 1. do 8. dela). Že dolgo časa so mi govorili kako dobra nadaljevanka in res je. V kratkem nadaljujem z maratonom. Vmes sem šel samo na kosilo in opravil osnovne potrebe... :)

15.30-18.00 Vzpon na enega od bližnjih hribov. Imena ne bom izdal, spodaj imate nekaj slik s pohoda in tisti, ki prvi ugane na katerem hribu smo bili, dobi za pijačo. Vsi sodelujoči so izključeni iz nagradne igre... :)

18.00-19.15 Lektoriranje priprave za Katjo ter večerja.

21.30-? Še nekaj priprav za službo.


Domačija in kozolec.


Lovski dom.


Nekaj makrojev.






Na vrhu.





Pogled na Prebold.




Peter

nedelja, 8. april 2007

Velika noč

Kratek povzetek današnje nedelje.

7.45 Vstal sem in šel ležat pred televizor. Tam sem ugotovil, da je dirka formule ena šele čez eno uro (napačno sem bil informiran) in zato sem si skuhal kavo ter prelistal 2 dni star časopis.

8.30-10.45 Ogled dirke formule ena. Čestitke Hamiltonu, škoda za Masso. Zaradi dirke sem izpustil velikonočno mašo.

9.10 Pripravil sem zajtrk in vmes (med dirko) smo zajtrkovali. Velikonočna klasika žegn, torej šunka, potica, sir, jajca, hren, vino itd.

11.00-12.00 Počitek po obilni hrani in napornem jutru. :)

12.00-13.00 Internet time.

13.15-15.00 Kosilo (juha, regrat in krompir) za ostalo ni bilo več prostora v želodcu. Obvezna popoldanska kavica in kratek počitek.

15.15-17.30 Vožnja do Polzele, pohod na Vimperk. Beseda po moje prihaja iz savinjščine. Za tiste, ki se ne spoznate kratka razlaga: VIM - veliko vinogradov je na hribčku in iz trte je vino, kje se je pa N spremenil v M pa nevem. PERK - iz nemščine (der Berg pomeni gora, hrib). Kar dosti ljudi se je odločilo za sprehode v naravi.

18.00 Kratka večerja, saj že dolgo nisem jedel. :)

18.15-20.00 Risk II time.

Kaj bo kasneje nevem. Nič kaj pretresljivega najbrž ali televizija ali kakšen obisk ali pa Prison break time.
Taka je bila na kratko moja velikonočna nedelja.

Dodajam še nekaj slik s pohoda Polzela-Vimperk-Polzela.

Dom ostarelih Polzela.


Primerjava velikosti pes-drevo.


Pogled na Založe.


Lepa jasa in preklana skala.



Manny pozira.


Cerkev na Vimperku (sv. Miklavž).


Manny je bil žejen in pije.


In še pogled na Polzelo.


Peter

Mikice za blogerje

Tomaž je na svojem blogu objavil idejo o mikicah. Njegov prispevek si lahko ogledate tule.

Peter

petek, 6. april 2007

Najboljši avtomobili 2007

V Avto Magazinu 4/2007 sem našel zanimiv članek o najboljših avtomobilih pod katerim je podpisan Dušan Lukič. Branja je precej, tule bom nalepil le nekaj izsekov. Kot sem predvideval so se BMW, Audi, Toyota in Honda odlično odrezali.

Torej nekaj citatov!

Osmič zapored v Sloveniji, štirinajstič skupaj, več kot 3.000 anketirancev pri nas in več kot 300 tisoč v 18 državah, ki v glasovanju in anketi sodelujejo.


Četrtina anketirancev vozi dizla (kar je več kot deset odstotkov pod zahodnoevropskim povprečjem), pri voznikih novih avtomobilov je ta odstotek enkrat višji.

Ponovno, že drugo leto zapored, je precej zdrsnil delež tistih, ki nameravajo kupiti dizla, takšnih bo namreč le še 34 odstotkov (lani 40 odstotkov, predlani polovica), kot je kazalo v lanski raziskavi.

Po mnenju anketirancev so še vedno najzanesljivejše Toyote (pa čeprav je tudi letos opazen rahel padec), sledi ji BMW, na tretje mesto pa se je prebila Mazda, ki ji je uspelo odstotek tistih, ki menijo, da so Mazde zanesljive, dvigniti za polovico. Lep napredek je pokazala tudi Honda, slabše pa gre Fiatu, Seatu in malce tudi Volkswagnu.


Sedaj pa sladkorček:

Spodnji srednji razred


1. HONDA CIVIC
2. BMW 1
3. AUDI A3

Lani je bilo v tem razredu zelo tesno: Civic in BMW 1 sta si z enakim številom glasov razdelila prvo mesto. Letos na vrhu sam kraljuje Civic, BMW je zaostal za nekaj odstotkov, s tretjega mesta je Golfa presenetljivo izrinil Audi A3.


Kategorij je veliko, pravtako tudi rezultatov in teksta. Torej, če vas zanima, preberite.

Peter

Stilska preobrazba

Prišle so v moj studio. Želele so biti drugačne, lepše, spremenjene, moderne...
Ostal sem brez besed in se spravil k delu.

PREJ (BEFORE)


POTEM (AFTER)




Preobrazba: studio persson

Je uspelo? Vam je všeč?

Peter

Strogi post

Da ne boste pozabili: Danes je strogi post in so zato prepovedani vsi meseni (mesni) užitki ter priboljški.

Poleg tega pa je 7. april še svetovni dan zdravja. Poskrbimo za zdravo življenje, saj je zdravje najpomembnejša vrednota, katere pomen razumemo šele, ko jo izgubimo.

Peter

Oda

Malo prehitro sem vstal in seveda pristal na internetu. Med drugim sem našel tole zanimivo odo, ki me je že navsezgodaj zjutraj ponovno nasmejala... :):)

ODA JUVEKU

Juvo naš debel

je danes ves vesel!

Dobil je nove hlače,

od vesela po razredu skače.

Bluzi o fenolih in alkoholih,

jst pa pisem tale stih. :)


by T0RN4D0


Peter

četrtek, 5. april 2007

Študijska skupina

Danes sem se po službi odpravil v Maribor, kjer smo imeli 2. sklic študijske skupine profesorjev kemije v gimnazijah.
Predstavili so nam osnutek novega učnega načrta za kemijo. V bistvu gre za majhne spremembe v ciljih in strukturi kemije v gimnazijskem izobraževanju. Imel sem kar nekaj pripomb iz prakse in obljubili so, da jih bodo, kolikor bo mogoče, upoštevali.
Kemijo naj bi predstavili kot predmet bolj v povezavi z življenjem. Bomo videli, kako bo vseskupaj uspelo. Kljub vsemu brez učenja vseeno ne bo šlo, čeravno nekateri to skoraj pričakujejo.
Precej pa me je zmotilo obvestilo, da bo 3. sklic skupine opravljen virtualno (preko spleta v e-učilnici). To je velika novost in država bo poskušala tudi tu privarčevati kakšen tolar.
Vse lepo in prav, ampak sem tradicionalist in raje soočim mnenja in želje ustno in v skupini kolegov kot pa preko spleta. Obožujem internet, sodobne tehnologije komuniciranja, izmenjave mnenj, vendar menim, da bi bilo tu bolje nadaljevati na klasičen star in preverjen način.
Saj veste kaj sem napisal že v enem izmed prejšnjih prispevkov. Internet združuje, a lahko tudi oddaljuje. Tega se bojim...

Peter

sreda, 4. april 2007

Poenostavljen oglas

A se vam dogaja, da ne razumete oglasov?
A se vam kdaj zgodi, da vam je reklama všeč pa ne veste o čem govori?
A se kdaj sprašujete, kdo si zmišljuje neke bedaste reklame?

Za eno od reklam sem našel razlago in poenostavitev. Poglejte jo!



Peter

Salonarji

Že nekaj časa, v bistvu skoraj celo zimo, se je ljubica pritoževala, da ji je vroče v noge.
Sedaj pa sva skupaj ugotovila, da je bolje, da se preobuje in iz zimskih škornjev skoči v letne salonarje.

Tako sva se danes skupaj odpravila k čevljarju in se preobula. Seveda mi je vseskozi težila, da bi imela nove in večje čevlje (R18), saj bo tako pred drugimi izgledala še bolj sexy in lepa. Odločil sem se, da je zame tudi takšna zelo lepa ter da so novi čevlji predragi in zato ji letos za poletje nadenem še kar stare (lanske 225/45 R17) salonarje in mogoče bo (če bo pridna) dobila večje šele drugo leto.

Nekaj časa je kuhala mulo, a se je vseeno strinjala z mano, saj je ugotovila, da ji je že sam preskok iz zimskih škornjev dobro del.

Peter

ponedeljek, 2. april 2007

Obremenjenost otrok

Za kratko razišljanje sem danes izbral tole temo. Popoldne sem govoril s starši dijakov, ki so v šoli bolj ali manj uspešni. To zadnje tale trenutek sploh ni pomembno.

Bolj me zbode splošno mnenje, ki kroži, da so dijaki in nasploh današnji otroci zelo obremenjeni. Razmišljam, kje za hudiča ljudje vidijo to preobremenjenost? Mar mi v mladih letih nismo imeli zahtevne šole, mar na nas niso pritiskali starši, učitelji in kdove kdo še. Seveda so in to precej!
Šola je bila v mojem času podobno, če ne še bolj zahtevna. Pa kje je pri današnji mladini sploh problem? V bistvu ga ni. Problem je v družbi, ki vseskozi ponavlja, da je mladina obremenjena in da živi v stalnem stresu.

Še nekaj mi je prišlo na misel. Kaj, če so danes bolj razvajeni in da imajo nekateri polno rit vsega, brez da se zato morajo potruditi? No, nisem ravno prava oseba, da bi sodila o tem, saj sem tudi jaz imel vedno vsega dovolj.

Razmišljam še dalje in iščem argumente. Morda so krive vse take-in-drugačne pravice, ki jih uživajo mladi? Ehhhh, daj no kake pa govoriš. Pravice še nikoli niso obremenjevale, ali pač?

Razmišljam dalje... Mladina dandanes nima točno postavljenih mej in zato tava sem in tja ter preizkuša vsemogoče, saj redkokdaj naleti na neodobravanje oziroma na mejo, za katere prestop bi bilo potrebno odgovarjati. To je resen problem, ampak še vedno ne najresnejši.

Nazadnje sem našel samo še eno bistveno razliko med nekdanjo in današnjo mladino. To je sodobna tehnologija, kamor lahko štejem mobitele, računalnike, internet ipd. Ja, mislim, da se našel pravi problem. Omenjene zadeve naj bi "združevale" ljudi, v bistvu jih pa oddaljujejo. Mladino delajo napol asocialno in klasičnega druženja in zabavanja na pameten način ni več. To jim manjka!

Rešitev? Težka bo. Ne moremo se kar odpovedati vsem modernim, lahko pa mlade vpišemo in spodbujamo k zdravemu preživljanju časa, športu, druženju na "staromoden" način, prevzemanju odgovornosti za svoja dejanja ter jim postavimo jasne meje.
Potem pa bomo morda manjkrat poslušali kako so obremenjeni.

In čisto za konec še en star slovenski pregovor: Brez muje se še čevelj ne obuje.

Peter

nedelja, 1. april 2007

Spet doma

Nisem vas zanemaril in nisem vas zapustil. Zadnje dva dneva sem imel popolnoma zasedena, saj smo v službi gostili prijatelje z Jesenic. Pokazali smo jim, kaj počnemo pri nas in ogledali so si lahko nekaj lepot dnevnega in nočnega Celja. Menda je v zadnjih letih najhitreje razvijajoče in rastoče mesto v naši državi.
Tako sem v petek in včeraj zvečer padel v posteljo in skoraj kot ubit spal do jutra.

Pa vendar je bila današnja noč nekaj posebnega. Prvič po dolgem času sem spet z dvema naenkrat. Nepozabno in predlagam, da poskusite. Zdaj grem pa na zajtrk.

Peter